Globuri cu suflet – început de bucurie

M-am gândit mult – și m-am gândit bine! Știam încă de prin vară unde va merge Moș Crăciun de pe Șapte pietre. De atunci și până acum nu s-a schimbat planul făcut. Prin urmare, știu unde va merge, în acest an, Moș Crăciun!
Și-am căutat un nume pentru campanie. Și, am avut un moment de tresărire. Pentru că, aș putea face o campanie strict pe cont propriu, sau aș putea continua o tradiție! Fapta bună este aceeași, indiferent de numele pe care îl poartă acțiunea. Și, totuși, dacă fapta cea bună s-ar numi Globuri cu suflet – nu ar fi absolut minunat!? 🙂

Globuri cu suflet este o campanie inițiată de Lavinia Biberi, acum patru ani. Dacă, în primii doi ani, Lavinia locuia în Iași, în anul trei s-a mutat la București. Anul trei a însemnat prelungirea campaniei, în capitală, dar și intrarea mea în scenă. Alături de alți colegi bloggeri ieșeni, anul trecut m-am implicat foarte mult în Globuri cu suflet! Cu ajutorul lor și-al vostru – al fiecărui om de bună credință, care a ajutat cât de puțin, anul trecut am fost încărcați de daruri pentru copiii de la grădinițele și școlile din Ciortești și Andrieșeni. Globuri cu suflet, ediția a treia a fost, cu adevărat, un succes! Un succes care m-a încurajat, mai apoi, să încep proiectul personal, OAMENI – în fiecare zi.
Acum, personalul se îmbină cu tradiția! Chiar nu e loc de orgolii. E loc de fapte frumoase și de bucurie multă – în sufletele a 70 90 de copii! 🙂 Pentru că, așa cum spuneam, ideea există. Nu a trebuit decât să-i povestesc Laviniei planul și să primesc un da mare și o dorință de colaborare, din toată inima!

Să vă povestesc și vouă în ce constă campania de Crăciun. În vară, prietenul nostru și colegul dascăl al lui George – Ilie Caraghiaur, a fost preoțit. Bucurie mare pentru el și pentru Gabi, preoteasa lui! Părintele Ilie a primit parohie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Lunca Rateș, comuna Scânteia, iar Gabi l-a urmat. Știau amândoi ce-i așteaptă. E multă muncă – dar, din acest punct de vedere, nu-i nicio problemă! Pentru că ei au suficientă putere de muncă!
În prima vizită pe care ne-au făcut-o, după ce Lunca Rateș devenise parte din viața lor, aveau planuri multe. Erau plini de speranță, dar și triști. Pentru că, până la urmă, nu ai cum să fii indiferent, atunci când vezi atât de multe necazuri și atâta sărăcie! Din păcate, în acel sat, ca și în multe altele din țara asta, sărăcia e la ea acasă. Iar copiii sunt primii care suferă și care pierd startul în viața asta nedreaptă. Atunci, ca o încurajare pentru bunul lor început, le-am spus: Lasă, că facem noi o campanie și acolo! 🙂 Și, pentru că încurajarea nu a însemnat doar vorbe aruncate în vânt, acum a venit momentul îndeplinirii ei!
Așadar, avem Globuri cu suflet la Scânteia, în satul Lunca Rateș! Avem 69 89 de copii – dar rotunjim la 70 90, ok? Oricum, posibilitatea ca până atunci să apară un bebe e mare. Copiii sunt împărțiți cam așa: 30 cu vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani. 45 au între 6 și 14 ani și 13 au de la 15 până la 18 ani. Poate vă gândiți că aceștia din urmă sunt cam mari pentru Moș Crăciun. Însă, ei au frați mai mici – iar bucuria trebuie simțită în întregime, în familie, nu-i așa?
Prin urmare, toți copiii cred sau își vor reînnoi credința în Moș Crăciun! În bunătatea semenilor lor și într-o rază de speranță pentru ziua de mâine. La schimb, vor oferi zâmbet, dar și o surpriză pe care ne-o pregătesc, pentru a întâmpina cum se cuvine Nașterea Domnului.
Ce au nevoie copiii? De toate au nevoie… Orice mic dar – jucărie, haine, rechizite, alimente – este binevenit! Și banii sunt bineveniți – numai că, din ei, vom cumpăra produsele necesare, nu-i vom da ca atare. Din pic cu pic – am speranța că se va face mult! Măcar de un pachețel, pentru fiecare copil! Pentru că niciun copil n-are vreo vină că s-a născut într-o familie mai puțin norocoasă, mai puțin bogată, mai puțin luminată.
Ce spuneți? Vă alăturați Globurilor cu suflet din acest an? Avem nevoie de voi, de fiecare în parte! Copiii au nevoie de voi! Alături de ei, cu tot sufletul și cu credința într-o picătură de viață mai bună! Moș Crăciun va ajunge la Scânteia, în satul Lunca Rateș, în jurul datei de 20 decembrie (plus, minus două zile, în funcție de programul religios al parohiei). Până atunci, trebuie să-i umplem bine desaga de bucurie și de aproximativ 70 de cadouri. Nu este o muncă ușoară! Nici de donat, nici de adunat, nici de împărțit, nici de făcut pachetele, nici de transportat, nici de oferit – într-un cadru de sărbătoare.

Dar, cine a zis că trebuie să fie ușoară o misiune frumoasă? 🙂 Astăzi, ne facem o cruce mare și pornim la drum! Și ne luăm ca ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena – cei care ne vor ajuta pe noi și pe Moș Crăciun să ducem la capăt cea de-a patra ediție a campaniei Globuri cu suflet! Să arătăm că suntem OAMENI – în fiecare zi! Așa cum am fost tot anul, să ne păstrăm omenia și în preajma Crăciunului și să oferim, împreună Globuri cu suflet!

UPDATE 1
Am creat şi o pagină de eveniment pe Facebook. Prin urmare, puteţi da Join cu încredere! Mulţumesc!

UPDATE 2
De la 70 am ajuns la 90 de copii… Există o explicație… În niște case despre care s-a crezut că sunt părăsite locuiesc, în total, 15 copii. La ei se mai adaugă trei copii dați în centru de plasament, care își petrec vacanțele acasă. În plus, mai sunt doi copii din satul vecin, care au biserica din Lunca Rateș mult mai aproape de casa lor – și care vin constant aici.
Cei 90 sunt așa… fără a mai pune la socoteală rezervele pe care trebuie să le avem…

S-ar putea să-ţi placă şi...

40 de comentarii

 1. Stiu ca sunt cu sutele, dar eu ma gandeam si la cei de la Sf Maria, pentru care pledase cineva pe un blog,cred. Poate cu alta ocazie sau poate ne alaturam tangential. Spor!

  1. Sunt implicată şi acolo dar, mai mult decât mine, sunt alţii deja implicaţi.
   Momentan, la acea secţie este foarte bine – micuţii au de toate: lapte, pamperşi, haine! Dar, acolo nu stau decât, în principiu, două săptămâni. Apoi, sunt mutaţi în diferite alte secţii, până ajung la familia lor sau într-un centru de plasament. Oricum, ar fi ideal ca binele stârnit acum, pe internet, să devină o constantă pentru toţi îngeraşii. Să aibă mereu de toate!
   Pentru acei copii, parte dintre ei părăsiţi – mă rog şi lupt acum – pentru a ajunge la un rezultat final. La a fi adoptaţi. Numai că… din punctul ăsta de vedere, Moş Crăciun e puţin mai neputincios decât alţii…
   Aşa că – luptăm, Octavia, pe toate planurile! Nu-i uităm pe micuţii de la Sfânta Maria!
   Însă, Globurile cu suflet vor ajunge, din suflet, la copiii de la Lunca Rateş! Pup şi mulţumesc că nu-mi dai voie să mă las pe tânjeală! 🙂

 2. Felicitări pentru iniţiativă şi efortul depus pentru zâmbetul unor copii! Jucării, rechizite sau hăinuţe nu am, dar cu o sumă de bani voi contribui; doar datele bancare îmi trebuie şi rezolv imediat! 🙂 Felicitări încă o dată!

  1. Mulţumesc mult!
   Vă trimit acum pe mail datele unui cont! Banii şi felul în care au fost cheltuiţi vor fi justificaţi în postarile ce vor urma!

 3. Buna, as dor sa pot vorbi cu cineva despre aceasta campanie. va las adresa de facebook ramona mihaela, sau pe messenger ramonatalmaciu.

  1. Bună. Uşor mi-ar fi să strâng cât mai repede, ca să am o idee – măcar la general – de felul în care vom face împărţirea. Însă, nu voi refuza nici un dar venit în jur de 20 decembrie, în ajunul evenimentului! Mulţumesc mult pentru interes!

 4. Doamneeee…cu adevarat un sentiment minunat cand vezi lumina in ochii cuiva…mai ales a copiilor… Eu am fost aseara Mos Nicolae pt cel putin 6 persoane… minunat e tot ce pot sa spun…pur si simplu…
  Ma alatur campaniei si sper din suflet ca Doamne Doamne sa ne dea sanatate si putere de munca sa putem face bucurii in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *