Grădină pustiită

Să ne imaginăm că în această grădină ar fi cinci pomișori și vreo 12 trandafiri. Imaginația ne-ar duce cu gândul fix la modul în care arăta grădina din fața blocului nostru – până în această dimineață.

Acum, mai sunt trei trandafiri. Uitați, probabil. Sau, cărora li s-a promis: Mă voi întoarce!…

Nu înțeleg dorința oamenilor de a distruge. La fel cum, alții nu înțeleg încăpățânarea noastră de a crea un spațiu frumos – în lumea sălbaticilor. Un măr rezistase de anul trecut. Doi pruni și doi cireși fuseseră mărțișoarele noastre, de la 1 martie. Trandafirii îi adusese George pe 8 martie.

Pentru a compensa, poate – acum câteva zile au venit, prin curier, cei trei copaci pe care, cu ajutorul comentariilor de la voi, i-am câștigat în campania de la vALLuntar – pentru recenziile la Clubul iubitoarelor de ciocolată și Noul cod al bunelor maniere. Încă de aseară, stabilisem locul în care vor trona copăceii – în spatele blocului. Astăzi, George i-a plantat cu lacrimi în ochi – de dragul și de dorul minunăției care se forma sub ochii lui – din truda brațelor lui.

Un copac vine, altul pleacă… Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat! Parcă suportarea e mai ușoară, atunci  când „dai vina” pe Domnul… 🙂 Noi vom încerca să refacem grădina. Cine știe?, poate că, într-un viitor, munca nu va fi doar transpirație, ci și satisfacție.

S-ar putea să-ţi placă şi...

3 comentarii

  1. Din pacate unii nu inteleg sa pastreze ceea ce fac altii. Mie mi-au disparut sase imagini plastifiate de pe un panou amenajat cu bani proprii in sala de clasa.
    Nu sunt adepta solutiilor extreme, dar cred ca ar trebui gard electrificat in cazul tau, iar la mine tot ceva pe baza de curent.

    1. Apropos de gardul grădinii noastre… și el a fost cam distrus în câteva locuri… Tot acum…
      Nici eu nu sunt adepta măsurilor extreme. Și, o să încerc să nu fiu nici acum :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *