Haz de necaz,  Maria-Paula

Să ne amintim: Maria la trei ani :)

Peste o lună, pe vremea asta, vom fi la mare. De la ultima vară, timpul a trecut – parcă, în zbor! De la trei ani – Maria a ajuns la patru. De la 30… noi ne îndreptăm spre 31 de ani. Bătrânețile noastre contează mai puțin :). Însă, amintirile din concediul de acum un an sunt atât de vii în minte, încât pot spune că bălăceala și escapadele noastre au fost ieri. Amintirile au revenit cu atât mai drag în prezent, când am găsit notate în draft-ul blogului niște replici de pe-atunci, de-ale Mariei. Un procent dintr-o infinitate – la care a venit, cred, vremea să dau publicare. Pentru că ar fi păcat să nu ne amuzăm puțin, împreună! 🙂

* Abia trezită din somn, se uita spre punga cu cereale şi a cerut să pape.
Tati: Maria, mai întâi trebuie să te speli pe ochi!
Maria: Dar, tati, doar nu mănânc cu ochii!

* Înainte de culcare, Maria voia o bomboană. Îi spun că nu mai mâncăm dulce nopatea şi plec spre baie. Când m-am întors, copila mea stătea turcește în mijlocul patului și ţinea punga în mână. Se uita atent la ce scria acolo, la ingrediente, și se prefăcea c-ar ști să citească: Uite ce scrie aici! Se poate mânca şi înainte de nani!

* La joacă, prin pământ. Consecinţa – mâini negre, tăciune! Dau să o cert, dar primesc o explicaţie: Mă jucam de-a Cenuşăreasa!

* În mare, fixând un nene cu degetul: Uite ce burtă groasă are nenea!

* Tati, speriat: Maria, ce faci singură pe balcon?
Maria: Gust un pic de aer!

* Admirând răsăritul: Ce soare portocaliu şi rotund! Arată ca jeleurile mele!

* Pregătiri pentru ziua mea. Maria cu mamaia şi cu nana în bucătărie. Mă duc s-o chem în curte. Îmi spune în şoaptă, pentru că nu trebuia să aud prea bine… nici nu trebuia să aflu: Nu pot să vin… îţi facem un tort!

* La întoarcerea spre Iaşi. Eu conduceam. Maria, cu tati în spate. Ea îi spune lui: Hai să ne jucăm! Tu te prefaci că eşti mami!

* Abia întorși acasă, Maria aruncă o firimitură pe covor.
Eu: Nu e bine! Vrei să vină furnicile?
Ea: Dar, mami, să mănânce şi ele!

* Eu la baie, ea strigând de pe hol: Haiiii, trebuie să-ți spun ceva!
Eu: Aşteaptă, te rog!
Ea: Mai repede, am atâtea secrete în mine!!!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *