Preşcolera studentă

În această dimineaţă, Maria s-a trezit încântată: Azi merg la grădiniţă şi la şcoală, mâine – la facultate! Bunici şi părinţi am izbucnit în râs şi, pe ici, pe colo, în lacrimi. Era o forfotă generală şi o pregătire – de parcă ne pleca pruncul în armată! În timpul ăsta, eu cântam Ia-ţi mireasă ziua bună!… 🙂
Drumul spre grădiniţă a fost, de-a dreptul, magic! Cu poze multe şi cu o gâză fericită, care nu a vrut nicio secundă să renunţe la ghiozdănelul din spate. Merg la grădiniţă!, se lăuda ea oricui, atunci când se simţea admirată.
Pentru că în familia nostră şi în grupa mică Albinuţele – prima zi de grădiniţă şi cea mai cea dintre toate a fost astăzi. Marţi. Motivul: grădiniţa noastră este arondată Şcolii nr. 13, iar doamna educatoare a fost ieri implicată în organizarea deschiderii oficiale a anului 2013-2014. Emoţiile de ieri vi le-am povestit. Emoţiile de azi… nu prea se traduc în cuvinte :).

Prima zi de gradinita

Am lăsat-o pe Maria în clasă, strălucitoare. După cum ea însăşi mărturiseşte, a avut un moment de întristare – pe motiv că-i era dor de mami şi de tati. Însă, cum la program normal nu e vreme să te usuci de dor – i-a trecut repede şi s-a întors la joacă.

Maria Paula - prima zi de gradinita

Am găsit-o încoronată şi la cratiţă, gătind nu ştiu ce bunătăţi. N-a avut timp să-mi sară în braţe. Era bizi. Şi încântată că mâine se va întoarce la grădiniţă. Cu promisiunea evidentă că, tot mâine, va ajunge şi pe la şcoală – şi pe la facultate.

S-ar putea să-ţi placă şi...

15 comentarii

 1. Dumnezeule, ce frumoasa e! Sa va traiasca si sa va bucurati impreuna de viata! Sa stii Anda, are dreptate Maria- azi la gradinita si la scoala si ….maine la facultate; tare repede mai trece timpul…
  Sa nu-ti spun ça saptamana trecuta am fost la sedinta cu parintii pentru David al meu si cand te gandesti ça inca miroase a bebelus:( Trece timpul, trece…..

 2. prima zi ca prima zi,sa vezila prima serbare.Sunt momente magice,nici nu imi vine s cred ca piticii nostri sunt atat de mari.
  Sa ne traiasca si sa ne bucuram de ei

 3. Imi aduc aminte de prima zi de gradinita, prima zi de scoala… Clar nu am fost la fel de stralucitor, ba dimpotriva. Am plans si iar am plans, terorizat de un halat alb care se fataia pe acolo… Brava!!!

  1. 🙂 Şi mamaia povestea şi râdea aseară, la telefon, mândră foc de nepoata ei! Cică tati, când era mic, a plâns mult în prima zi de grădiniţă.
   Despre mine nu-mi amintesc, dar cred că am dat şi eu apă din belşug la şoricei! 🙂

   1. a nostru a plans la inceput trei luni in fiecare dimineata,eram disperati,cica dupa 5 minute se linistea….da trei luni……e un pic cam mult….nu stia o vorba germana,da nu era din cauza asta…cica asta era ritualul lui…..
    bafta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *