Maria-Paula

Maria Paula, avansată la gradul de… școlăriță! :)

A fost o zi veselă, roșie, cu buline, cu emoții, cu ghiozdan, cu sarafan, cu trandafiri. Prima. Prima zi de școală! A fost ziua în care am pășit în curtea școlii cu o elevă de mână. A fost ziua în care am devenit, oficial, mamă de școlăriță!

Maria-Paula școlăriță

N-o să mă mai minunez de cât de repede trece timpul… Știu, parcă mai ieri mă întorceam cu prunca de la maternitate, parcă mai ieri făceam primul drum spre grădiniță

Însă ieri și astăzi și mâine înseamnă, de acum, o nouă etapă! Mă rog să fie una cu sănătate, cu liniște, cu înțelepciune. Cu puterea de a face, pentru copilul meu, ca școala să însemne ceva… altceva… Un motiv de bucurie, dorință de cunoaștere, competiție cu ea însăși, prietenie cu cei din jur. Îmi doresc ca trezitul de dimineață, orele de studiu, temele de acasă – toate să fie nu cu „trebuie”, ci cu drag. Îmi doresc ca timpul liber să fie, în primul rând. Și apoi, să fie frumos împărțit, în timp dedicat pasiunilor și în timp petrecut în familie, în tot felul de activități distractive, năstrușnice, de suflet. Îmi doresc… multe îmi mai doresc – și pentru toate mă rog să am iubirea și forța, tihna și fericirea de a le face posibile.

Te iubesc mult, draga mea școlăriță! Îți recunosc emoțiile – pe toate le înțeleg și le trăiesc alături de tine! Ești un copil minunat și nu pot decât să mă bucur că ești al meu, darul cel mai de preț de la Doamne-Doamne! Bine ai intrat în Clasa Pregătitoare a Boboceilor! 

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *