Pentru minte

Am slăbit… citind o carte!

Acum ceva timp, citeam și băgam ciocolată multă în mine… pentru că despre asta era cartea. Din fericire, n-am apucat să mă îngraș suplimentar. În ultimele zile, cât mi-am făcut timp să citesc, printre picături, am slăbit două kilograme. Poate părea a fi o vrajă, dar nu e. Nici vrăjeală nu este. Cântarul nu minte :).
Secretul este acela c-am citit ceva total pe gustul meu. Am citit despre slăbit, ca stil de viață. Am citit rândurile unui om care combate absolut toate dietele, pastilele sau băuturile minune. Și, atunci, cum să slăbești?, te-ai putea întreba. Acum vine răspunsul meu, confirmat atât de fain de Valentin Vasile.
Stil de viață, nu dietă! Acesta-i numele cărții – un ghid complet de nutriție pentru o slăbire rapidă, sănătoasă și definitivă. E o scriere cursivă, ușor de parcurs. De pus în practică tot ceea spune acolo, e greu tare. Nu imposibil. Dar, greu. Totuși, pe mine m-a făcut să conștientizez anumite obiceiuri proaste pe care le aveam (încă le mai am…) la masă. M-a făcut să mă întreb de două ori înainte de a mă îndrepta seara spre debara, pentru necesarul de ronțăieli. În același timp, m-a făcut să nu uit de mâncare. Pentru că nici înfometarea nu se află pe lista stilului de viață sănătos.

În 200 de pagini, am fost de acord că:
* impulsul nostru este ca, prin mâncare, să ne satisfacem plăcerea gustului și nu hrănirea trupului.
* facem cu greu diferența între foamea autentică și cea emoțională.

În 200 de pagini am aflat că:
* slăbirea sănătoasă se face cu un deficit de doar 500 de calorii pe zi.
* luptătorii de sumo ajung la 250 de kilograme mâncând o singură masă pe zi, seara.
* un pahar de suc din comerț înseamnă, nici mai mult, nici mai puțin decât 11 lingurițe de zahăr.

În 200 de pagini am conștientizat că:
* niciodată nu mi-a păsat cât, cum, ce și când mănânc.
* nu sunt atât de prietenă cu legumele, pe cât ar trebui. 

Nu pot transcrie aici cartea – însă, mi-am permis să adun șapte idei, câte sunt și pietrele mele. În realitate, sunt foarte multe de reținut și, mai ales, de pus în practică.

Sincer… eu sunt aproape convinsă că nu voi mai uita anumite paragrafe. De exemplu, atunci când voi vedea o farfurie pe care să troneze o friptură asezonată cu cartofi prăjiți, mi se va întoarce stomacul pe dos, înainte de a mă gândi să încerc să împrietenesc cele două tipuri de alimente…

Nu primesc niciun ban ca să recomand cartea aceasta. Dar o recomand. E mai sănătoasă decât multe alte mii de rețete prin care ne imaginăm că putem dobândi trupul perfect peste noapte – și că, apoi, ne putem întoarce fără regrete și fără urmări la viața de dinainte.

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *