Pentru minte

Trei informații de reținut de la HR Summit Iași

HR Summit 2017 a avut loc în perioada 4-5 octombrie la Iași și a reunit peste 150 de specialiști și furnizori din domeniul resurselor umane și management. S-au discutat multe – dar trei informații vreau cu tot dinadinsul să le reținem și să ne folosim de ele.

HR Summit Iasi - 4-5 octombrie 2017

* 46% dintre angajați, la nivel global, susțin că un element important în creșterea angajamentului și a performanței este reprezentat de compensațiile corecte și competitive, conform unui studiu realizat de Gallup. Oportunitatea de a fi promovat, liderii care setează direcții clare, transparența în domeniul salarial, informarea despre direcția în carieră, mai multe opțiuni de muncă flexibile, toate acestea joacă un rol important în menținerea angajaților în companii, cât și în menținerea angajamentului acestora și sporirea performanței. (Doru Dima, CEO Great People Inside)

* Noua generație consideră că beneficiile salariale, siguranța locului de muncă si posibilitatea de a promova sunt  sunt trei cele mai importante criterii de alegere a unui job, conform studiului realizat de Artwin. Cu toate acestea, conform aceluiași studiu, 35% dintre participanții la studiu reprezentând noua generație urmăresc să rămână la noul angajator între șase luni și un an, 63% aspirând spre construirea si conducerea propriei afaceri. (Monica Soare, Managing Partner & Senior Consultant, Artwin Consulting)

* În anul 2017 au fost aprobate 700 de autorizații de muncă pentru persoanele detașate.  Mobilitatea globală tradițională (pe termen lung, contract local) este în scădere din cauza mai multor factori, printre care avansul tehnologic rapid, dar și a constrângerilor locale sau regionale. Orice fel de muncă prestată în afara teritoriului României, fără respectarea cadrului legal, este considerată muncă la negru. Este momentul să luam în serios mobilitatea forței de muncă, să conștientizăm că angajații internaționali aduc valoare României și să renunțăm la ideea că oricum nu ne prinde. (Elena Antoneac, Manager operatiuni, GMS-T Nestlers Group)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *