OAMENI - în fiecare zi,  Umanitar

Să dăm Share la Globuri cu Suflet!

În anii trecuți, campania Globuri cu Suflet era deja în plină desfășurare, iar eu alergam dintr-o parte în alta, adunând zâmbete și daruri din bunătatea voastră! Anul acesta eram puțin tristă. Nu mă simțeam în stare să demarez o campanie pe cont propriu și nici nu voiam să dau start uneia doar așa, din obligație. Pentru că unele lucruri pur și simplu nu se fac din obligație, ci doar cu suflet deschis.

Însă tristețea și neputințele mele au întâlnit, în acest an, echipa, prietenia, bucuria de a face un bine în cadrul Kooperativei 2.0 Iași. Așa că anul acesta, bloggerii ieșeni au gândit ideea unei campanii sociale de sărbători. Iar eu i-am întrebat dacă nu vor să preia numele sub care Lavinia Biberi a inițiat și organizat campaniile în 2009 și 2010 la Iași, în care apoi m-am implicat eu, între 2011-2015. Până la urmă, Globurile cu Suflet sunt născute și menținute din suflete de bloggeri – deci merita să încerc, măcar, să duc tradiția mai departe.

Share-uim Globuri cu Suflet

Da, kooperativii au fost de acord! 🙂 Așa că, anul acesta, oameni buni și bloggeri, cu toții Share-uim Globuri cu suflet! Beneficiarii sunt 11 familii de care Bogdan Tanasă, de la Casa Share, s-a ocupat până acum… ridicându-le case! Waw! Când un om poate fi atât de fain și de generos, construind locuințe de la zero… parcă te simți nu știu cum doar să stai pe margine și să aplauzi, fără să încerci să contribui și tu, cât de cât! Deci… strângem! Alimente, dulciuri, jucării, produse de igienă, bani. Și încercăm, împreună, bloggeri și cititori, să facem o faptă bună și să-i arătăm lui Bogdan că nu e singur și că gestul lui poate încuraja și pe alții să fie, pur și simplu, un pic mai oameni! OAMENI – în fiecare zi, cum îmi place mie să spun! 🙂

logo-casa-share

Pentru a vă forma o idee, iată o minimă descriere a familiilor pe care dorim să le ajutăm.

Familia 1 – Vlădeni – formată din trei băieți de 6, 12 și 14 ani + un părinte

Familia 2 – Popricani – formată din două fete de 2 ani și alte două fete de 7 și 9 ani + doi părinți

Familia 3 – Miroslava – formată din 3 copii – 5 ani (băiat), 8 ani (fată), 10 ani (băiat) + doi părinți

Familia 4 – Moimești/ Popricani – formată trei băieți de 2, 4 și 12 ani, două fete de 15 și 16 ani + un părinte

Familia 5 – Prisăcani – formată dintr-un băiat de 15 ani – fără părinți acasă

Familia 6 – Popricani – formată din 7 copii cu vârste între 0-15 ani și un părinte

Familia 7 – Popricani – formată din 2 copii – 5 ani (fată) și 7 ani (băiat)

Familia 8 – Tipilești/ Popricani – bunica Catinca, de 70 ani

Familia 9 – Voinești – formată din două fete de 7 și 12 ani și doi băieți de 14 și 17 ani

Familia 10 – Popricani/ Moimești – formată din patru fete de 5, 7, 12 și 15 ani și un băiat de 14 ani

Familia 11 – Medeleni/ Golăești – formată din două fete de 5 și 7 ani și un băiat de 16 ani

Un ajutor în această campanie am primit, încă de la început, de la prietenii Carrefour Felicia. Oamenii fantastici de aici au oferit câte un brad și ornamente, plus câte un pachet deloc de neglijat, constând în alimente și dulciuri pentru fiecare dintre cele 11 familii!

carrefour-felicia

E un start cu bucurie și cu folos, pentru care nu putem decât să mulțumim! Continuarea o vom face cu ajutor de la voi. Mai exact, fiecare blogger va strânge pe cont propriu donații de la cititorii săi, apoi va pune darurile la comun și împărțirile se vor face cum vom putea noi mai bine, în funcție de numărul copiilor și al membrilor familiilor.

Niciodată nu se va aduna prea mult și, cu siguranță, niciun ajutor nu va însemna, vreodată, prea puțin! Pic cu pic se face marea și orice bănuț sau produs oferit va aduce bucurie! Haine și încălțăminte sunt deja suficient adunate în proiectul celor de la Casa Share. Așa că noi, după cum spuneam, adunăm alimente, dulciuri, jucării, produse de igienă, bani.

Vrei să faci o faptă bună!? Poți dona în campania Share-uim Globuri cu Suflet contactându-mă pe mine (printr-un mesaj aici, pe Facebook sau în privat) sau pe oricare alt coleg blogger implicat în campanie, până pe 18 decembrie!

Vrei să faci o faptă bună!? Poți dona în campania Share-uim Globuri cu Suflet sau în oricare altă campanie care ți-a atras atenția. Important e să nu stai și să nu pierzi ocazia de a fi milostiv și bun în prag de Crăciun – și în fiecare zi!

[Alți bloggeri care au scris pe același subiect: Ionuț Durbaca, Diana Elena Lupu, Constantin Ciobanu, Florina Gabriela Pascariu, Ioana Dabija, Andreea Ignat, Costin Chirica, Gabriela Elena Mereuță, Bianca Ionel, Alexandra Ignat, Alexandra Alistar, Sorina Chirilă, Dragoș Bârgăoanu, Andreea Crețu, Matei Marian, Andrei Nistor, Simona Patraș, Viorica Picincu, Mihai-Alex Olteanu, Roxana Ichim, Dana Burlacu Visternicu, Diana Cătănoaia, Alexandra Bohan, Isabela Nitica, Alexandru Taradaciuc, Adelina Bohan, Irina Butnaru, Andrei Chisanovici.]

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *