OAMENI - în fiecare zi,  Umanitar

Bloggerii au shareuit bucurie și Globuri cu Suflet

În perioada aceasta bloggerii ieșeni, Carrefour Felicia și prietenii-cititori au pregătit Globuri cu Suflet pentru 11 familii din programul Casa Share.

35 de copii și părinții lor, plus bunica Catinca, toți s-au bucurat de câte un brăduț, globuri și beteală, dar și de sacoșe cu alimente, dulciuri și alte cadouri pregătite cu drag, întru întâmpinarea sărbătorilor!

Prin intermediul celor Șapte pietre, așa cum povesteam în postarea trecută, am primit daruri de la elevii de clasa a III-a ai doamnei învățătoare Alina Titiniuc, de la Școala Generală „Alexandru cel Bun”: nouă sticle de ulei, șase pungi de zahăr, cinci pungi de orez, cinci pungi de făină albă, două de mălai, una de sare, una de pesmet, două conserve de carne, 16 jucării de pluș, șase alte jucării, două puzzle-uri, două păpuși, un set jucării bebe, opt cărți, o gentuță, un caiet dictando, o iconiță, trei pachete șervețele și șervețele umede, două săpunuri, o periuță de dinți, două ciocolate, nouă eugenii, opt pachete de biscuiți și două pungi mari de jeleuri. Mulțumesc!

Un alt donator mai mult decât generos și căruia îi mulțumesc din suflet a fost Dragoș. El a oferit în campanie 400 de lei + tichete cadou, în valoare de 150 de lei. Din acești bani am făcut, în primul rând, completarea alimentelor de bază primite de la copii, pentru a face 11 sacoșele cu daruri. Astfel, am mai cumpărat șase pungi de orez și șase de făină albă, cinci pungi de zahăr și două sticle de ulei. Apoi, am adăugat în coș 11 pungi detergent manual de aproape două kilograme, 11 paste de dinți, 11 șampoane, nouă săpunuri,  50 de caiete dictando, 50 de caiete de matematică, 11 plase de portocale, zece pachete de biscuiți glazurați, 25 de napolitane și 30 de ciocolate.

shareuim-globuri-cu-suflet-proiect-social-daruri1

shareuim-globuri-cu-suflet-proiect-social-daruri2

Ajunsă acasă, am împărțit toate darurile în sacoșe personalizate și atent gândite, pentru ca să nu pun caiete sau prea multe dulciuri bunicii Catinca, nici jucării de fete băieților – sau invers. Ce era plus am adăugat în sacoșele pentru familiile cu mai mulți copii… și tot așa… am încercat să calculez fiecare pas, să-mi dăruiesc o părticică de timp și de preocupare pentru a ști că, atât cât mi-a fost cu putință, am contribuit și eu cu o fărâmă la bucuria unor oameni speciali.

shareuim-globuri-cu-suflet-proiect-social-daruri3

Din păcate, de mers la casele copiilor n-am mai mers, pentru că mașina mi-a făcut niște probleme și eu, la rândul meu, am preferat să nu fac probleme colegilor bloggeri din Kooperativa 2.0 Iași. Decât să spun că merg cu daruri și să nu mai ajung, să-i pun pe alții să împingă matiz-ul pe coclauri sau să-i mai implic în vreun alt incident, am ales să le dau sacoșele și să-i urmez cu sufletul, prin rugăciune și cu un gând bun. Prin urmare, mulțumesc mult și felicit pe cei care și-au rupt din timpul lor și-au mers până la capătul drumului în campanie, să ducă bucuria direct în casele oamenilor!

Sacoșele de la noi, de la alți bloggeri, cadoul generos de la Carrefour Felicia – toate împreună și fiecare separat au însemnat nu doar o atenție materială, ci au atins niște corzi sensibile. Copii mai mici și mai mari s-au bucurat împreună, au învățat ce este omenia și grija față de aproapele, milostenia și zâmbetul împărtășit cu tot dragul!

carrefour-felicia

E tare fain să fii OM – în fiecare zi și, cu atât mai mult, în preajma unei sărbători fericite, cum este Crăciunul! E tare fain să ți se strângă sufletul intrând într-o casă „de groază”, așa cum a văzut un caz Constantin Ciortan la Golăești (și cum ni l-a expus în fotografiile de mai jos) – dar să știi că povestea la care asiști are un final fericit, prin intermediul Casa Share și prin munca demnă de tot respectul a lui Bogdan Tanasă, care a îndrăznit să creadă că din… nimic!… poate clădi case decente unor oameni aflați în nevoie.

shareuim-globuri-cu-suflet-proiect-social1

shareuim-globuri-cu-suflet-proiect-social2

shareuim-globuri-cu-suflet-proiect-social3

Of, Doamne… atâția alți oameni au nevoie de ajutor… e adevărat! Nu putem să-i ajutăm pe toți. Dar putem, de fiecare dată, să nu fim nepăsători. Să renunțăm la un leu, la o pâine a noastră, la o jucărie. Putem să nu oferim nimic material, și totuși să nu fim zgârciți atunci când vine vorba de un zâmbet, de o încurajare, de o îmbrățișare, de o oră din viața noastră. Nimic din toate acestea nu ne va sărăci vreodată – ci ne va îmbogăți sufletește și va aduce alinare aproapelui. Iar Dumnezeu, știți voi, nu ne va rămâne niciodată dator.

Vă mulțumesc, dragii mei dragi! Aici se încheie o nouă ediție a campaniei Globuri cu Suflet. Povestea și faptele bune continuă! Crăciun cu bucurie și cu liniște sufletească vă doresc! Să fiți fericiți! Prunc Sfânt Se naște pentru noi toți!

[Colegii bloggeri implicați în campania Globuri cu Suflet 2016: Ionuț Durbaca, Diana Elena Lupu, Constantin Ciobanu, Florina Gabriela Pascariu, Ioana Dabija, Andreea Ignat, Costin Chirica, Gabriela Elena Mereuță, Bianca Ionel, Alexandra Ignat, Alexandra Alistar, Sorina Chirilă, Dragoș Bârgăoanu, Andreea Crețu, Matei Marian, Andrei Nistor, Simona Patraș, Viorica Picincu, Mihai-Alex Olteanu, Roxana Ichim, Dana Burlacu Visternicu, Diana Cătănoaia, Alexandra Bohan, Isabela Nitica, Alexandru Taradaciuc, Adelina Bohan, Irina Butnaru, Andrei Chisanovici.]

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *