OAMENI - în fiecare zi

Ați dăruit îngerilor Globuri cu suflet!

Campania Globuri cu suflet pentru îngeri s-a încheiat la sfârşitul anului trecut. Practic. Teoretic, mai e mult de muncă, până voi reuși să adun la un loc firave mulțumiri, imagini, gânduri, lacrimi și bucurii, emoții… Măcar atât vă datorez, după toată implicarea de care ați dat dovadă. Știu că știți, știu că mulți dintre voi, în modestia voastră, nici nu vreți să mai auziți asta – dar, nu mă pot abține: sunteți minunați! Nu știu ce m-aș face fără voi – și, mai ales, nu știu ce s-ar face atâția și atâția copii fără voi!

Eu… ca la începutul fiecărei campanii, îmi propusesem să fac ceva… mai ușor! Aparent, numărul mic de copii și de familii chiar asta și însemna. Însă, n-am mai pus la socoteală distanțele dintre un sat și celălat, nici noii beneficiari, apăruți pe parcurs. Am îndrăznit chiar să vă exclud pe voi din plan… uitând că voi, prin tot sprijinul pe care îl acordați, nu vreți mai ușor – ci, mai bine! Vă mulțumesc! Vă mulțumesc că mi-ați dat de treabă, că mi-ați amintit că în campanii luptăm pentru zâmbete! Recunosc, de fiecare dată, zâmbetele de la final au reușit să șteargă toți nervii, toate grijile, toate nopțile nedormite, toate calculele aiuritoare!

cadouri per total

Pe Facebook, puteţi vedea toate pozele, cu absolut tot ceea ce am primit şi cu ceea ce am cumpărat! În plus, în curând, va exista aici, în pagină, un filmuleţ creat din poze – care sunt foarte multe si, puse separat, mi-ar mânca tot spaţiul pe care-l mai am pe blog! 🙂

Pe scurt, vă spun că am încept campania cu cinci familii și 20 de copii, apoi am stabilit că rămân trei familii și 11 copii pentru ca, în final, să ajungem la cinci familii și 21 de copii! 🙂 Fapt ce mi-a dovedit că toate se aranjează din mers, cu singura condiție ca nici noi să nu stăm pe loc! Și, n-am stat. Şi, n-ați stat!

Încă de la început, doamna Carmen a oferit o pătură, un pled, un set cu şase pahare, zece caiete, un set carioci, un set creioane colorate şi cinci pixuri. De la Dănuţa am primit 13 haine adulţi şi trei de copii. Mihaela a dăruit două cărţi de colorat, trei produse igienă, zece haine adulţi, o borsetă, 51 haine copii. Mulţumesc!

M-a bucurat mult faptul că, în interiorul campaniei, s-au organizat mai multe mini-campanii. Astfel, de la un grup de oameni minunați am primit trei pungi bomboane, patru ciocolățele, patru cornuri, patru rulade, patru prăjituri, cinci pachete biscuiți, cinci pungi pufarini, zece eugenii, 13 ciocolate mari, 15 napolitane, șase pungi făină albă, șase perechi mănuși, cinci săpunuri, două cutii plasturi, un set creioane, trei seturi acuarele, trei seturi carioci, cinci seturi creioane colorate, șase pixuri, două caiete studențești, opt caiete mici, două cărți de colorat, două jocuri puzzle + tăbliță scris, 24 iconițe. Mulțumesc!

Acum mai mult timp – și în afara oricărei campanii! – am primit un sac maaaare de jucării! Să fac cu ele ce știu eu mai bine! Le-am sortat și pe cele de bebe și cele mai mari (dar nu cu piese mărunte) le-am dat unei familii de la noi din parohie, cu mai mulți copii. Au rămas, însă, nouă jocuri la număr, de băieți, cu piese mici de lego, cu pioni, cu un microscop și cu o bucățică de orășel în miniatură, numai bune pentru campania de acum! Mulţumesc!

Manuela și cu prietenii ei au venit la redacție, cu daruri dintre cele mai variate! Zece pungi de zahăr, șapte sticle de ulei, cinci săpunuri, palete, 28 de haine, o pereche de cizmulițe, un prosop, cinci pahare, o răzătoare, o sticlă de spirt, un portofel și o borsetă! La fel, Ioana și prietenii ei au oferit un cojoc, 20 de haine, două perechi de încălțări, nouă jucării, patru cărți și 11 ciocolate. Apoi, de la Constanța și soțul ei am primit zece pungi de făină, trei sticle de ulei, 11 clopoței de ciocolată, două săpunuri, trei paste de dinți, nouă piese lenjerie de pat, nouă cărticele, un caiet, un joc, trei mașinuțe, 18 haine, un ghiozdănel, o curea, cinci perechi papucei. Mulţumesc!

Într-o seară, am luat de la Poștă un pachet, tocmai de la București! Oameni care au propriile campanii nu au rezistat să nu ofere și Globuri cu sufletMulțumesc, Lucia Mihaela pentru cele două pungi de napolitane și 12 săpunuri! Un alt pachet a venit de la Suceava! Cu 12 prosoape, 16 eugenii, două sticle de ulei și 50 lei! Mulțumesc din suflet!

De la Oana am primit două caiete, două cărți, un set plastilină, o pungă orez, una de griș, una de paste, o cutie de paste de tomate. două seturi creioane, o periuță și o pastă de dinți, un săpun, șase ciocolate și trei hăinuțe! Andrada, prietena Mariei, a venit și ea cu daruri pentru copii! Șapte borcane dulceață și alte papa bun, o sticlă de ulei, două pungi de paste făinoase, patru plicuri și cutii cu mâncare bună, care se face repede, o pungă de făină și trei portocale. Mulțumesc!

Șapte plușuri, cinci cărți, un set pastilină, o pungă de bomboane de pom, două sticle ulei, trei pungi orez, două șampoane, șase săpunuri, cinci eugenii au fost date, în dar, de Claudia! Opt caiete studențești, două cutii creioane cerate, trei seturi rezerve caiet, o mapă cu 15 hârtii cartonate și colorate au venit de la Ștefana! Valeria a oferit două pungi de bomboane și ciocolățele, o cutie mare de bomboane, un borcan mazăre, un borcan fasole păstăi, trei clementine și 25 de lei. Mulțumesc, fetelor!

De la două prietene minunate, Alma și Irina, am primit 50 de hăinuțe, o pereche de pantofiori, cinci caiete studențești, 13 caiete și carnețele, două cărți, cinci parfumuri, un săpun, un șampon, o pudră de picioare. Doamna Carmen a oferit 22 de hăinuțe, șapte căciuli, 20 de cărți și reviste, o mașină, un penar plin, două seturi creioane, un set acuarele, un caiet, două carnețele, două jocuri și un ceas. Mulțumesc!

Adina s-a înfățișat cu o cutie plină de comori! Trei sticle ulei, o pungă detergent, o sticla suc 2,5 litri, o pungă zahăr, patru săpunuri, două paste și periuțe de dinți, o pungă napolitane, una de jeleuri, una de caramele, trei ciocolate, șapte portocale, o cutie de brânză topită, două perechi șosete, un set separatoare, un trenuleț, un set acuarele, cretă și creioane, un puzzle, trei jucărioare și cartoane colorate! Alex a adus şi el zece caiete, două truse geometrie, două seturi creioane, două seturi cu creioane, radieră și ascuțitoare, două periuțe de dinți și o carte. Mulțumesc!

Impresionant! Teacher Oana Jalba a renunțat la plata de sâmbătă pentru un atelier de creație pe care l-a organizat, în favoarea unei donații pentru campania Globuri cu Suflet! Copiii au adus produse şi/ sau bani. Acestea au fost completate cu daruri direct de la Oana şi de la sora ei, Dănuţa, care au avut grija sa facă o sacoşă consistentă pentru fiecare familie, în care să existe cadouri pentru copii, dar şi pentru părinţii acestora! În total, s-au strâns 13 blocuri desen, patru jocuri, două păpuși, două cadouri pentru mame (spray, parfum, creme), trei cadouri pentru tați (after shave și lame de bărbierit), trei coperte caiet, șapte seturi acuarele, șapte seturi creioane, șase stilouri, două gentuțe, patru punguțe cu esențuri, stafide s.a., set pensoane, șase caiete, un caiet studențesc, patru cărți, un penar,o mapă, două seturi etichete, un set forme de lipit. Mulțumesc, fetelor! Și, mulțumesc tuturor celor care s-au implicat alături de voi!

Așa, ca de final de strângere de daruri, am primit de la Cristina și de la frumoasa ei familie patru pungi de detergent manual, patru paste de dinți și 20 de periuțe de dinți! Antonela a venit cu bucurii de sezon: un brăduț, 28 de globuri, 16 ghirlande, două instalații, 45 de juăcrii mari și mici, 25 de bomboane de pom, o pungă făină, o pungă de paste, o sticlă ulei, un pachet de șervețele umede, un săpun. În plus, cu dedicație pentru „cei patru”, a venit încă un brăduț, de la Corina. În ajunul plecării cu primele daruri a mai ajuns, de peste mări și țări, un colet. O altă Corina și cu o bună prietenă au trimis, din Italia, 45 de haine, două perechi încălțări, două caiete, o pastă de dinți, două periuțe, un breloc telefon, 12 ciocolate, trei borcane ciocolată, trei pungi biscuiți, două napolitane, două șampoane, trei pungi bomboane, două rulade, o apă de toaletă, un detergent de vase. Apoi, chiar înainte de a pleca la Valea Adâncă şi la Ciurea, am primit şi şase borcane cu miere de la AlinaMulțumesc din suflet, dragele mele!

Ajung acum şi la categoria BANI care, slavă Domnului, nu m-a ocolit deloc! Încă de la începutul campaniei, un om minunat a trimis 1.000 de lei – bani pe care să-i folosesc pentru a face o plată la cămin, la cei doi elevi din satul Suhuleţ, comuna Tansa. 996 de lei au costat plata cantina + cazare pe luna decembrie şi cantina pe luna ianuarie 2014. Multumesc din suflet!

Apoi, am primit de cheltuială:

* 500 de lei – Laura m-a lăsat fără cuvinte!
* 50 lei – Andreea
* 35 lei – Pavel
* 5 lei – restul de la omul cel bun
* 50 lei – Stefy Czeller
* 50 lei – Anca Gîlcă
* 50 lei – din pachetul de la Suceava
* 50 lei – Angela
* 500 de lei și încă 500 de lei – în zi de Moş Nicolae, de la două persoane minunate
* 25 lei din pachetul Valeriei
* 50 lei – Loredana
* 50 lei – Iustinica

În total, au rezultat 1.915 lei!  Prima dată am cheltuit, dintr-un foc, 1.019,73 de lei – pentru primele patru familii implicate în campanie. Pe baxuri de orez, mălai, zahăr, ulei, fasole, serveţele, hârtie igienică, mazăre, păstăi, bulion, sucuri şi alte… „mărunţişuri” – toate, calculate strict în funcţie de tot ce aveam deja acasă.

primele cumparaturi

Apoi, am luat câteva perechi de mănuşi + sacoşele pentru daruri. Am luat şi vreo sută de caiete.

Am făcut, pentru toţi, completări la produsele de igienă şi am luat pungi cu Moşi şi globuri de ciocolată, plus alte bomboane. Ultimele cumpărături au însemnat 16 cozonaci, 12x 2kg portocale, un suc, bomboane pom, 4 x margarină, 2 x salam + alte ronțăieli şi podoabe pentru brad.

La final, au mai rămas puțin peste 200 de lei. Din banii aceștia am făcut cumpărturi pentru „cei patru” copii minunați, din Iași – înscrişi ultimii în campanie şi pentru care există, deja, încă o acţiune separată. Astfel, cei 200 de lei şi restul darurilor, păstrate din ceea ce-ați oferit voi, de-a lungul timpului, au mai fericit o familie!

restul de cumparaturi

Dar, cu povestirea a ceea ce au putut să stârnească darurile de la voi, revin în postarea următoare! Postare pe care nu o puteam scrie fără ajutorul lui Ionuţ Durbaca şi fără ajutorul Radio ZU! Şefii lui Ionuţ s-au implicat în campanie şi au donat 200 de lei, bani de benzină – pentru ca acesta să ne poată însoţi în frumoasele peripeţii, să ne ajute la transport, la cărat şi la oferit zâmbete! Mulţumesc!

Vă mulţumesc, din nou şi din nou, vouă – îngerilor ai copiilor şi ai părinţilor lor! Vă mulţumesc că sunteţi OAMENI – în fiecare zi! Şi mulţumesc ocrtotitorilor campaniei, Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil!

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *