Drumeţii,  Pentru suflet

Închinare la bunicii noştri

În 2013, în concediul nostru, am făcut o vizită scurtă la Galaţi – de pe o duminică seara pe o luni după prânz. Bucuria de a revedea oameni dragi sufletului nostru a fost dublată de un alt eveniment.

În acea zi de luni, la Galaţi au fost aduse, tocmai din Cipru, moaştele Sfinţilor Ioachim şi Ana! Am trecut să-i salutăm, măcar de la distanţă. Am văzut rândul şi am estimat vreo două ore de aşa-zis efort. Efortul a durat mult mai puţin de atât pentru că, la propriu, am fost luaţi cu arcanul şi duşi în faţă. Eram cu Maria şi, deşi nu ne-am dorit să profităm de acest fapt – mai ales că eram doi adulţi şi de acolo plecam direct la Bacău – toată lumea stătea cu gura pe noi, în încercarea de a ne face un bine. Aşa că am ajuns mult mai repede şi nesperat de uşor la moaştele părinţilor Maicii Domnului.

Moastele Sfintilor Ioachim si Ana

Este de nedescris sentimentul trăit acolo – în vizită la nişte bunici. Am petrecut mai puţin de 24 de ore în Galaţi şi, exact în acel timp, am avut parte de o asemenea ocazie!

Astăzi este ziua Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana – şi, nu pot decât să mă bucur că, acum ceva timp, am avut cinstea de a ne închina lor!

[Sursă foto: aici.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *