D'ale jurnalismului,  Din online

C-aşa vrea publicul

În această dimineaţă am aflat, cu uimire, că fac parte dintr-un top 10 al celor mai vizitate postări de pe blogurile româneşti – din perioada 13-19 mai. Analiza a fost publicată de refresh.ro, în colaborare cu ZeList Monitor.

Scrierea mea – situată pe poziţia a şasea – nu diferă cu nimic de ceea ce public, în general. Aşa că, singura explicaţie este în mâinile lui Daniel Buzdugan, căruia îi mulţumesc pentru promovare. Continui să regret contextul – şi sper să mai fiu în atenţie… cu subiecte mai vesele.

Un alt lucru care m-a interesat în mod deosebit se referă la clasamentul primelor zece ştiri din domeniile politic/ social. Mi-a crescut inima atunci când am numărat şi am văzut că şapte dintre cele mai citite articole au fost cu teme de educaţie şi cultură. Numai o ştire l-a avut în prim-plan pe Băse, alta s-a referit la culisele societăţii de consum şi… şoc!, a treia categorie s-a dus spre… un banc! 🙂

Prin urmare, nici munca mea de la serviciu nu este în zadar. Chit că-mi mai râd unii în nas, că promovez continuu olimpici şi proiecte ale elevilor, ale studenţilor şi ale profesorilor – am să fac asta şi de azi înainte. Pentru că domeniul Învăţământ nu înseamnă doar câţi tineri îşi petrec orele în baruri sau cine cu cine s-a mai încins în toaleta şcolii. Pentru că… aşa vrea publicul… începe să expire. Nu putem pune toate porcăriile în cârca unui vrut fictiv. Se pare că publicul săptămânii trecute şi-a dorit să afle despre geniile cu autism, despre elevii români remarcabili, despre traducători şi actori! Plecăciune!

Sursă top-foto: refresh.ro

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *