„Aveţi grijă de taţii voştri, de mamele voastre!”

Un moment de la Forza ZU îmi umple şi acum ochii de lacrimi. Şi mă umple de respect – în faţa atâtor oameni cărora Dumnezeu le dă puterea să-şi îngroape durerile în suflet, pentru a-şi face treaba cu profesionalism maxim. Ştim atâtea cazuri de actori care au jucat comedie pe scenă – în timp ce o persoană dragă urma să le fie îngropată. De artişti care au ridicat o sală întreagă în picioare şi care au oferit zâmbet, în timp ce inima lor era bucăţele.
Atunci când, spre finalul Forza ZU, Daniel Buzdugan a început să plângă, mulţi din public au început să râdă. Credeau, probabil, că emoţiile reuşitei sunt mari – şi… doar atât. Eu bănuiam ce va urma să spună. Aşa că am înregistrat… M-a uimit tăria lui Buzdugan (în ciuda aparentei slăbiciuni). M-a uimit şi m-a bucurat, în acelaşi timp, reacţia zecilor de mii de oameni care, după ce au înţeles motivul tristeţii, au empatizat cu el. Aplauzele din suflet, uralele şi lacrimile care au curs şi pe obrazul altora au transformat momentul într-o clipă de magie. Într-un adevărat exemplu a ceea ce înseamnă omenia – şi a ceea ce înseamnă părinţii în viaţa noastră.

„Am crezut că n-o să ajung niciodată să spun treaba asta, dar nu pot pentru că acum o săptămână, exact acum o săptămână l-am îngropat pe tatăl meu, căruia îi mulţumesc pentru acest frumos nume, Buzdugan. Tată, te iubesc şi îţi mulţumesc că ai fost bun şi că m-ai lăsat să vin la Forza ZU. Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace, tată! Te iubesc! Ai plecat în Săptămâna Luninată acolo, departe. Mama te aşteaptă acasă…
Mulţumesc din suflet!
Aveţi grijă de taţii voştri, de mamele voastre, pentru că, într-o zi, s-ar putea să fie prea târziu!” – a spus Daniel Buzdugan.

Am recitit postarea în care vorbeam despre părinţi, despre versurile lui Adrian Păunescu şi melodiile lui Hruşcă. L-am reascultat pe Buzdu, am plâns din nou şi inima încă îmi tremură. Nu cred că poţi fi vreodată nepăsător în faţa unor astfel de momente. Cred, însă, că poţi fi puternic şi că Dumnezeu îţi dă forţă, pentru a merge mai departe.
Daniel Buzdugan a fost încă un exemplu, pentru care îi mulţumesc! S-a dezbrăcat de secrete şi de ruşinea aia imaginată… cum că bărbaţii nu plâng niciodată. S-a simţit între prieteni şi ni s-a adresat ca unor prieteni adevăraţi. Vreo sută de mii de prieteni! Şi ne-a dat lecţia cea mai importantă a serii: Aveţi grijă de taţii voştri, de mamele voastre, pentru că, într-o zi, s-ar putea să fie prea târziu!…

daniel_buzdugan
Foto: doxologia.ro

Dumnezeu să-l odihnească pe tatăl tău în pace, Daniel! E în loc bun, ştiu asta! Căci Săptămâna Luminată nu-i este dată oricui – spre a trece la cele veşnice! Eşti credincios. Şi nu doar cu numele! Prin urmare, trebuie să-ţi păstrezi credinţa că moartea nu e decât trecerea la adevărata Viaţă!
Să nu-ţi uiţi nici tu vorbele – şi să ai grijă mare de mama ta! 

Cu drag,
Iaşul

S-ar putea să-ţi placă şi...

9 comentarii

  1. Stiu ce inseamna pierderea unui tata, l-am pierdut acum 7 ani de zile si pe zi ce trece imi lipseste tot mai mult, ii doresc lui Buzdugan tot binele din lume, sanatate si capul sus!

    Iti multumim ca ne faci diminetile senine alaturi de colegul tau Mihai Morar.

  2. Superb articol ! Absolut superb. Intr-adevar, acel moment a fost extrem de emotionant, mi-a umplut ochii de lacrimi. Iar mesajul final, este de nepretuit, si stiu ce zic, fiind la mare departare de casa, de parinti, il inteleg pe deplin. Oricum, Daniel Buzdugan este de apreciat in tot ceea ce face si nu pot decat sa ii urez multa forta si sanatate.

  3. Buzdugan si Morar demonstreaza prin orice aparitie a lor ca au un suflet frumos, o minte sanatoasa si o gandire profunda. Stiu, spre deosebire de altii din breasla lor, sa faca si altceva decat „caterinca”. Un articol frumos si sensibil.

  4. Buna ziua!

    Felicitari pentru „taria” de care a dat dovada, a fost un moment deosebit si eu personal il consider unic pentru acest eveniment. Cuvintele rostite au o foarte mare insemnatate! Toate cele bune!

  5. Uneori uitam ca cei ce ne fac viata mai vesela si plina de un umor deosebit pot fi si ei marcati de dureri, de pierderea parintilor de atatea… tristeti. Da poti fi mandru de numele Buzdugan, caci ai fost „tare ca el”, ceea ce putini o pot face. Tot mandru sa fii, pentru ca nu putini sunt cei alaturi de tine cu auzul si cu sufletul. Tu ne oferi MULT si sper din suflet sa primesti ENORM de mult BINE !

  6. si eu stiu cum este sa-ti plece tatal … si sa nu se mai intoarca..fara sa apuci sa-ti iei ramas bun…:(( iar noi intelegem cel mai bine cum este sa pierzi pe cineva drag!:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *