Hopa tropa prin oraş,  România,  Vorbe de duh

Votează cu cap!

Nu știu despre tine, dar eu m-am săturat să fiu, mereu, în contradicție cu ceasul care bate la București! Și cu tot ceea ce se întâmplă acolo. Să fiu cetățean al Iașului și să mă simt marginalizată pentru că, vezi Doamne, mă aflu în… opoziție! Cine, eu? Da… și eu!
De felul meu sunt… multicoloră,  însă am ajuns să nu mai suport ideea ca aici să fie alte culori decât acolo. Și invers. În principiu, n-ar trebui să conteze cine-i aici și cine-i acolo. Fiecare ar trebui să primească doar așa, pe merite și mai rar pe ochi frumoși – tot ceea ce are nevoie. Cu toate astea, știi și tu foarte bine că nu se întâmplă așa.

Nu-ți spun cu cine să votezi. Dar, te rog să votezi – e un drept și este, în egală măsură, o responsabilitate! Votează cu ochii deschiși, cu mintea limpede – fără să implici prea mult iubirea sau ura. Întreabă-te cine va mai ieși la București, atunci când se va vota președintele. Vor rămâne ăia – sau vor veni ăștialalți? Votează în funcție de răspunsul pe care singur ți-l vei da. Și alege să votezi cu un candidat care să conteze, nu cu unul care face parte din umplutură.
Votul tău este o afacere. În principiu, afacerea altora. Cu toate astea, este și șansa ta de a locui într-un oraș conectat la capitală. La viață, la mai multe avantaje din punct de vedere financiar – și nu numai. În ultima vreme, la Iași s-au întâmplat multe lucruri faine. Nu degeaba am spus că mi-aș dori campanie electorală în fiecare zi! Dorința asta rămâne doar la stadiul de visaare. Însă, culorile de la Iași pot fi aceleași cu cele de la București – dacă vom vota și, mai ales, dacă o vom face cu cap!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *