Din online,  Pentru suflet,  România,  Vorbe de duh

Ura de țigani nu doarme nici vara

Am scris, de curând, despre mine și despre țigani dar, mai ales, despre ideea de a fi om. În postarea cu pricina mă refeream la țiganii care fac, în general, stricăciuni – și la românii care urăsc până la moarte, doar pentru că că așa li se pare lor că ar trebui să procedeze.

Astăzi, mă voi referi la un țigan care-și face mândru neamul – și care se mândrește cu neamul lui. La un țigan care a reușit în viață. Și, voi spune din start că nu trebuie să-mi placă de el ori muzica lui, nu trebuie să-i fiu fană sau altceva, ca să-i țin partea. Însă, îi recunosc meritele, îl admir și îl respect.

Ce-a făcut țiganul nostru? A mai scos o melodie. Una care se preconizează a fi hit-ul verii – Eu vara nu dorm. Habar n-am dacă așa va fi sau nu. Ideea e că a stârnit deja multe reacții. Cabral l-a prins pe Connect-R dormind, l-a pârât și i-a stricat reputația :). Alții au făcut versuri pe lângă, iar niște maneliști și-au tras muzica pe turta lor.
Recunosc, eu n-am picat pe spate, când am ascultat prima dată melodia. Dar, nici nu mi-a displăcut. Are ritm, e de vară și e mai mult decât… Suzana, mi-ai furat banana sau Lasă-mă papa la mare sau Jimmy, iubești fetițele-n bikini…

Neplăcute mi-au fost, însă, multe dintre comentariile lăsate sub videoclipul oficial. Pe care, din lene… să spunem… nu le voi reproduce aici. Connect-R nu este acuzat de versuri ușoare, că a greșit nota re din minutul 1.34, că-i nu-i stau bine ochelarii de soare sau că face o reclamă mult prea pe față la Pepsi. Dintr-un cântec, care îți place sau nu, Connect-R este hulit de mulți – pentru că e țigan! E înjurat pentru asta și se aduc acuze – cât pentru tot neamul! Ce contează că acest Connect-R e altfel? Că e fain? Nu contează, noi urâm! Chiar și dintre cei care îl laudă, mulți spun: Mie îmi place de Connect-R, chiar dacă e țigan! Sau: deși e țigan… Ce treabă are?
Dacă, în postarea trecută, mă refeream la niște unii care se bălăceau în apa unor fântâni arteziene, acum mă refer la un om care are un oarece talent și care s-a ajuns. Care e mai sus decât mine și decât mulți dintre românii ăștia veșnic mândri și rupți în fund! Și, dacă nu am înțeles atunci de ce atâta ură… acum mi-e greu, dar mi-e și ușor să înțeleg. Pentru că, acum, ura este amestecată cu invidia. Iar rezultatul e dezastruos!
Connect-R privește de sus. Spre deosebire de aia care se spălau pe picioare în public și ciordeau banii din apă, Connect-R a avut șansa la educație și la un dram de noroc. Din păcate, a trăit și trăiește în aceeași societate parșivă!

Sursă foto: aici.

15 Comments

    • anda_elena

      Asta e reacția, în general – când cineva nu este de acord cu tema pe care o abordez.
      Nu-i nimic, lasă-mă pe mine în oboseala mea – și rămâi tu același drăguț pe care îl știu dintotdeauna! 🙂

    • Angie

      Vartad, de ce continui sa citesti postarile de aici daca le gasesti atat de plictisitoare? Ia de aici un Petre Ispirescu, merge inainte de culcare 🙂

      • vartad

        angie eu zic sa bagi si o manea dupa pesa asta ca merge unsa. si sunt sigur ca si acum citesti numai petre ispirescu si te uiti pe taraf tv

  • Gabi Rotaru

    M-am decis sa comentez la articolul asta doar pentru ca sa anunt inca o data ca ma da pe spate melodia asta. Sunt sigur c-o sa-mi iasa pe ochi vara asta, dar asta e!

    In legatura cu subiectul articolului, nimic de zis, e de bun simt si e bine ca cineva scrie dintr-astea. Tu, obosita? – sincer, si eu am impresia asta in ultima vreme, dar mai mult as zice ca esti distrasa. Plictisita? – NEVER, Anda mea nu e asa!

    Marturisesc ca am facut la viata mea cateva glume semi-rasiste despre Connect-R, dar, asa, cu afectiune si bun simt, fara sa fie el de fata 🙂
    Mai distractiva mi se pare evolutia lui de la RACLA underground la idol R&B, rad in sinea mea de fiecare data cand il vad…

    • anda_elena

      Obosită!? Păi, cum să nu fiu obosită dacă eu VARA NU DOOOORM!? :)))
      Distrasă sunt şi vara şi iarna, sar de la un subiect la altul şi enervez când pe unii, când pe alţii, când pe toţi în acelaşi timp!
      Ideea nu e aceea de făcut glume pe seama cuiva. Asta facem mereu şi e mai mult decât ok. Dar chestiile extreme, care duc la ură, n-am să le tolerez niciodată.
      Dacă, pentru asta mă veţi urî – îmi asum :D.
      Hai că te pup şi promit să revin la obiceiul bun – de a vizita mai des blogul tău şi al celorlalţi prieteni. Am avut o perioadă încărcată, dar încep să-mi reintru în ritm!

  • octavia

    Recunosc, acum am vazut videoclipul si am ascultat melodia. Ce dor ti se face de mareeeee! Si ce simpatic e si tiganul asta! :))

  • Roxana Mihaela Holban

    Eu mult timp nici nu am stiut ca e tigan. Si chiar si acum nu prea imi amintesc cand e vorba de el. Nu sunt fana, dar imi place de el ca om. Chiar m-am mirat si am avut o reactie foarte pozitiva cand am aflat ca e tigan. Mai sunt si tigani buni, cum sunt si romani pierde vara (si inca destui). 🙂

  • Robert

    si-ar dori multi romani sa arate si sa aiba sufletul acestui tigan , dar din pacate romanilor le curge prin vene venin dacar putea sa si impunga , ar face-o

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *