Flori de toamnă la Grădina Botanică

[POZE! Postarea asta are şi POZE! :)]

De pe 23 octombrie, tot ne promitem că vom ajunge în Grădina Botanică, să admirăm cea de-a 35-a ediţie a expoziției Flori de toamnă. Astăzi, am reuşit. Şi ne-am încărcat de frumos, de culoare, de… toamnă! 

Ne-am încărcat şi de ceva nervi şi nedumerire. Când am plătit intrarea (5 lei/ persoană), am întrebat dacă se percepe taxă foto. Da, 50 de lei! Hmm… adică… cinci sute de mii de lei vechi! Motiv pentru care am hotărât să nu scoatem aparatul din geantă. Asta, deşi toată lumea poza la greu – gratis, normal! De fapt, nu cred că am întâlnit prea multe persoane care să nu facă poze… Şi, totuşi, am continuat să nu scot aparatul. Asta până când, în prima seră, l-am întrebat pe unul dintre cei care păzea, care-i faza. Dacă există sau nu o taxă foto. Mi-a spus un nu hotărât, care m-a îndemnat la pozat. La ieşirea din Grădina Botanică, m-am oprit din nou la poartă, să mă lămuresc dacă doamnele şi-au bătut joc de mine, atunci când mi-au cerut 50 de lei. Cică nu

Ok, eu pe cine să cred? Pe ele, în principiu…  Dar şi tipul care păzea în seră era de-al lor. Aşa că n-am mai scos portofelul… Pentru că, o taxă de 50 de lei mi se pare uriaşă! Iar lipsa unui om care s-o facă pe jandarmul pe acolo este o delăsare cumplită! Adică… nu mai bine pui o taxă de 5 lei, dar te asiguri că toată lumea plăteşte, decât să te mulţumeşti că plăteşte câte un fraier, la o mie de vizitatori?

În continuare – poze! Multe! Să zic… furate? Nu ştiu… c-au fost făcute la vedere şi, aparent, cu aprobare. Să zic… neplătite? În principiu, da. În neprincipiu… poze şi atât! Faine! Pentru că, în primul rând, aşa cum ziceam de la început, ne-am încărcat de frumos, de culoare, de… toamnă!

În seră 

Dovlecei ornamentali (dar şi seminţe, ardei şi altele)

Nu doar în sere, ci şi afară, florile sunt aranjate într-un mare fel! Mai mare dragul să te plimbi pe aici!

Expoziţia Flori de toamnă te aşteaptă până pe 20 noiembrie.
Taxa foto te aşteaptă şi ea. Sau nu :).

S-ar putea să-ţi placă şi...

10 comentarii

  1. Da, în fiecare an se organizează expoziția de crizanteme și flori de toamnă dar parcă anul ăsta au făcut-o mai ceva ca anii trecuți. Am fost acum vreo câteva zile și e superbă 🙂

    Cât despre poze, eu nu întreb. E spațiu public prin urmare implicit este faptul că am voie sa fotografiez. Doar în spații private și în spații cu regim special (penitenciare, unități militare etc) este interzis implicit fotografiatul și ai nevoie de aprobare specială pentru așa ceva. Așa zice legea, așa fac. Treaba lor ce au visat ei 🙂

    1. Şi expoziţiile cu flori de toamnă, dar şi cele cu plante exotice, care se organizează în februarie sunt, cu adevărat, superbe!
      Grădina Botanică e un spaţiu public şi nu prea. E îngrijit de cei de acolo, expoziţiile sunt o lucrătură de migală. Florile cer timp, dragoste şi… bani! Deci, eu nu refuz să dau un ban ca să mă bucur de privelişte şi de posibilitatea de a imortaliza momente şi imagini de vis. Dar, am pretenţia la un preţ decent şi la o regulă pentru toată lumea!

  2. Foarte frumoasa expozitie ! Prin intermediul pozelor am putut vedea si noi, cei de la distanta mare de Iasi, aceasta interesanta expozitie – fara sa mai platim la tren sau la intrare. Multumim ca te-ai gandit si la aceste persoane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *