Cerul şi pământul,  Hopa tropa prin oraş

Flori de Toamnă la Grădina Botanică

Florile sunt minunate. Oamenii pot face minuni. Când oameni minunaţi lucrează cu florile – nu poate ieşi decât artă!
În acest week-end s-a redeschis, la Grădina Botanică, expoziţia Flori de Toamnă. Ca un scurt rezumat: sunt 139 de soiuri de tufănele şi 152 de soiuri de crizanteme. Peste 40 de soiuri de ardei decorativi, două soiuri şi 17 hibrizi de varză decorativă, peste 100 de soiuri şi hibrizi de dovleci decorativi, dar şi fructe şi seminţe. La toate acestea se adaugă zona cu forme topiare. Nu explic acum ce înseamnă asta, ci las surpriza pe mai încolo! Merită să dai în jos, de cursor!
Aşadar, sunteţi aşteptaţi în seră! Pun pariu că nu vei şti care floare-i mai frumoasă!

Sera cu dovleci, ardei, fructe şi seminţe nu este nici ea de ocolit!

E greu să nu ştii unde să te uiţi mai întâi, ce să pozezi, ce poze să arăţi şi, mai ales, la care să renunţi! Misiune aproape imposibilă! În sere, dar şi afarăfiecare aranjament îţi ia ochii!

E clar că florile sunt frumoase! Dar, varza!? Cum de e varza atât de frumoasă?! 

Promiteam, la început, o surpriză! Mai mare decât tot ce-am arătat până acum! Şi, dacă nu crezi, priveşte mai jos!

E nevoie de multă muncă, de migală şi infinită răbdare – pentru a putea crea aşa ceva! Dacă vrei, poţi să atingi ecranul şi să pipăi dar, te rog, încearcă să nu pui mâna – pe viu! Dacă eşti părinte, gândeşte-te că al tău copil nu are dreptul să smotocească toate florile şi să fie ultimul care a văzut un aranjament frumos! Gândeşte-te la asta! Respectă frumosul şi oamenii care au contribuit la realizarea lui!
Spun asta, pentru că sâmbătă am văzut o mulţime de copiii ai căror părinţi îi felicitau, atunci când aceştia se lăudau: Uite, am pus mâna pe veveriţă!… Spun asta şi pentru că, deşi sunt anunţuri de bun-simţ cu Nu călcaţi iarba!, fete şi băieţi se pozau îmbrăţişând fluturi… ca să dea bine, mai apoi, pe Facebook. Sâmbătă am auzit, în numeroase rânduri, şi o altă chestie: Vai, ce urât că nu s-au gândit să facă expoziţia asta şi cu vânzare! Pe o tanti am şi întrebat-o: Dar de ce, voiaţi să luaţi o varză acasă?…  Oamenii care lucrează la Grădina Botanică sunt artişti, nu bişniţari! Vrei o crizantemă? Ia-ţi de la florărire! Ce-ar fi să plecăm fiecare cu câte ceva de acolo? În ce stadiu ar arăta expoziţia peste câteva zile?…

Expoziţia Flori de Toamnă este deschisă până pe 18 noiembrie. Pentru a nu mai avea dubii – şi probleme, ca în anul trecut, acum l-am întrebat pe domnul director cât costă intrarea, pozatul, totul. Ştia la ce mă refer :). Şi, mi-a confirmat ceea ce citisem deja – că preţul unic este de 5 lei (3 lei pentru grupuri). Pozatul nu are un preţ separat. Prin urmare, spor la poze!
Dar, mai ales, tihnă şi odihnă – într-un cadru de vis!

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *