Drumeţii,  Verde...,  Vorbe de duh

Gratar cu mici si cu amenzi mari

Astazi s-ar putea scoate niste bani frumosi. Din amenzi. Sunt curioasa, totusi, daca lucreaza cineva.
Daca acei oameni care ar trebui sa stea cu biciul pe noi si sa ne oblige sa respectam natura si curatenia (daca, din nascare, suntem nesimtiti) au iesit la treaba sau zac si ei, scuipand seminte si dand foc padurilor.
Ziua NeMuncii a scos pe multi din casa. Chiar daca unii n-au avut bani de mare sau munte, au gasit ei un boschet pe langa care sa faca un gratar. C-au mancat mici si carnaciori, c-au baut bere sau apa, ca au jucat volei sau au stat la soare, pe mine nu ma intereseaza. Ma intereseaza, in schimb, in ce conditii au facut focul si ce au lasat in urma lor, la plecare.

Stiu ca sunt si oameni ok, carora nu le cade mana daca-si strang gunoiul intr-o sacosa, il pun in portbagaj si se descotorosesc de el la primul container. Dar stiu, la fel cum stii si tu, ca e plina lumea de nepasatori si de murdari, de iresponsabili care nu dau doi bani pe respectarea mediului si pe ordine. Astia ar trebui sa scoata mult, da’ mult peste doi bani din buzunar, pentru faptele lor. Si ar trebui chemati, apoi, la munca in folosul comunitatii. Sa stranga si ce-au aruncat bunicii si bunicii bunicilor lor. Sa curete si sa invete sa respecte. Sa le fie frica, data viitoare, daca doar din greseala si doar pentru o secunda, vor scapa o hartiuta din mana!

2 Comments

  • Pascal Rareş

    Acelor oameni care merg la gratar si nu strang in urma lor, ar trebui sa le impuna statul un curs de calificare gratuit si obligatoriu ! Sa nu ne miram de ce se "stinge" planeta.

  • Gabi

    Mie mi-au placut niste betivani de cartier prin Zimbru. Au pus gratarul langa parcul de copii, stateau 5 handralai in jurul unui pet de bere, dar la urma au strans frumos tot gunoiul. Asa da!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *