OAMENI - în fiecare zi,  Pentru suflet,  Umanitar

CM – de la Călin-Mihai la Conventus Mirabilis. Împreună pentru o șansă la viață!

Sărbătoarea de astăzi e pe cât de minunată, pe atât de clară și de… grea. Sfinții Ioachim și Ana au nădăjduit toată viața, până la adânci bătrâneți, că vor fi părinți. Și când visul li s-a împlinit, când au avut-o pe Maica Domnului, după trei ani de la naștere nu au ezitat să împlinească promisiunea făcută în rugăciune: aceea de a-și dărui copila lui Dumnezeu și de a o duce la Templu.

Wow! Cam cât de greu e să-ți vezi pruncul mult așteptat, iar apoi să renunți la el în „favoarea” lui Dumnezeu!? Este, cu siguranță, o cinste – dar câți dintre noi mai reușim să o percepem așa?…

Câți dintre noi suntem dispuși să recunoaștem măcar faptul că pruncii ne sunt împrumut divin, că nu ne aparțin, că brațele noastre sunt făcute ca să-i iubească și să-i îmbrățișeze, dar nu să-i lege definitiv și obligatoriu de noi?!…

Mă întorceam astăzi de la biserică plină de întrebări și de gânduri. Ce m-aș face eu fără copila mea? Și-așa e doar una… una și minunată… dar doar una – când eu îmi doream să fiu mamă de măcar doi copii și o femeie cu familie întreagă, nu încă o divorțată care și-a călcat visele în picioare? Care mi-s lecțiile? Care mi-s încercările? Cum reușesc eu să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce am – și așa, mai mult decât merit? Oare mai știu eu să caut și să împlinesc voia lui Dumnezeu?

Mda… și, ca de fiecare dată când accentul cade prea apăsător pe mine, când risc să mă pierd plângându-mi de milă, palma care să mă trezească din starea aceasta nu a ezitat să apară.

Știam din octombrie că Alexandra și Dragoș Chihaia, părinții îngerașului Călin-Mihai, pun bazele unui proiect fantastic. Dar ce să vezi?! Astăzi, tocmai astăzi au anunțat oficial și au dat drumul Asociației Conventus Mirabilis în online!

CM… de la Călin-Mihai. Conventus Mirabilis! O luptă și o șansă la viață pentru copiii afectați de cancer!

Calin-Mihai Chihaia

Of, Doamne, asta da palmă! Minunată palmă! Pe 17 mai 2019, Călin-Mihai a plecat în Ceruri. Pruncul care de la zece luni și până la un an și cinci luni a stat mai mult prin spitale s-a grăbit să se mute în brațele lui Dumnezeu. Uite, mi-am zis! Alexandra și Dragoș, părinții lui, l-au dăruit Domnului cu mult înainte de vreme… Sunt răni mari – dar culmea e că tot numai Dumnezeu și Maica Domnului pot alina o asemenea suferință și pot transforma un atât de mare necaz într-o șansă la… bucurie!

În scurta lui viață, Călin-Mihai ne-a unit pe mulți în rugăciune și în fapte bune! Continuă s-o facă și acum, prin forța pe care o dă părinților ca să nu se oprească din luptă. Astfel, aceștia încă din iunie au început demersurile de a dota Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași cu un robot pentru mixarea citostaticelor. În curând, cu 120.000 de euro, bani proveniți integral din donațiile oamenilor buni făcute cândva pentru Călin-Mihai, se va cumpăra primul aparat de acest fel din țară!

Împreună pentru o șansă la viață - Conventus Mirabilis

După această achiziție vor mai fi încă bani rămași din vremea campaniei pentru acest îngeraș. Bani și multă experiență. Nedorită – dar multă și necesară experiență! Așa, cei din Asociația Conventus Mirabilis au un punct de pornire. Și cu noi toți, împreună, cei uniți în fapte bune, își doresc să aducă în saloanele Secției de Oncologie de la „Sfânta Maria” o parte dintre condițiile și tratamentul de care a beneficiat Călin-Mihai în Franța. Să fie și să fim „Împreună pentru o șansă la viață”! Viața altor copii, pentru care și pruncul Călin-Mihai se va ruga din brațele lui Doamne-Doamne!

Vino și tu mai aproape în acest proiect! Dă like și urmărește pagina Asociației Conventus Mirabilis! Vezi ce proiecte noi vor apărea, cum te poți implica, cum poți ajuta. Cât încă mai suntem aici, pe pământ, avem treabă! Nu-i timp de plâns de milă, iar asta aflăm cel mai bine de la Alexandra și de la Dragoș – care au învățat altfel să prețuiască timpul.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *