OAMENI - în fiecare zi

MagicHOME – împreună, pentru părinții copiilor bolnavi de cancer!

M-am tot uitat la oamenii care se așază pe scaunul groazei. Îi privesc două secunde și deja mi se umezesc ochii. Nu-s acolo… da-s acolo, cu ei. Și tot nu-s acolo, căci nici ei nu-s acolo complet – ci doar în cadrul unei campanii, pentru câteva ore. Plâng! Habar n-am ce simt și cum mai simt părinții copiilor bolnavi de cancer care locuiesc pe un scaun… Eu sunt sfâșiată doar privind contextul… – însă cei ce sunt „îmbrățișați” de context, de boală și de spaimă… oare cum își mai cară sufletul?

Dumnezeule… inima și gândul îmi fug la Alexandra. La primul copil pentru care am inițiat vreodată o campanie umanitară pe blog. Primul copil pentru care ne-am unit în fapte bune și pentru care am plâns apoi, amar, la despărțire… Pe Alexandra mi-o amintesc tristă, pentru că-și pierduse părul. Pe Alexandra mi-o amintesc zâmbind, când i-am arătat o poză cu prunca mea: „Uite, Maria a auzit că nu mai ai păr, dar că ești încă foarte frumoasă! Și-a vrut să fie și ea la fel ca tine, așa că a renunțat la părul ei drag și creț!”. De fapt, Maria avea un an și jumătate și nu prea înțelegea legătura tunsului cu drama Alexandrei. Dar eu am făcut legătura – și pe Alexandra am văzut-o zâmbind. Am dat la schimbul zâmbetului său lacrimile mele, căci mă uitam la Maria chilugă și simpatică și mi se făcea teamă… Contextul în care decisesem „schimbarea de look” era cel mai fericit și nefericit, în egală măsură…

Doamne! Părinții copiilor bolnavi de cancer locuiesc pe un scaun! Durerea lor e fără de margini – dar, pentru copii, ei trebuie să fie puternici! Să fie veseli și optimiști, încrezători și vrednici să meargă înainte! Să răstoarne munții de pe scaunul lor, din rugăciunea inimii lor, din vlaga ce le-a mai rămas…

Părinții copiilor bolnavi de cancer NU trebuie să mai locuiască doar pe un scaun! De aici a fost pornită ideea proiectului MagicHOME – un refugiu al părinților și al copiilor, deopotrivă. Un centru care va găzdui gratuit familiile copiilor bolnavi de cancer din România.

Parintii copiilor bolnavi de cancer locuiesc pe un scaun

În prezent, 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice. Anual sunt diagnosticate cu cancer 550 de cazuri. Copiii care suferă de cancer necesită îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie care sunt, de obicei, departe de domiciliu. Peste 70% provin din familii cu o situație financiară modestă, iar costurile cazării reprezintă principala cauză pentru care mulți copii sunt diagnosticați târziu, amână sau întrerup tratamentul ori consultațiile, ceea ce scade dramatic șansele de vindecare.

Centrul MagicHOME, localizat în București în apropierea Institutului Oncologic București și a Institutului Clinic Fundeni oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave, însă nu acoperă nevoia reală de cazare și suport. În acest sens, MagicMakers a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea construcției unui nou centru MagicHOME: Împreună #PentruMagicHOME. Noul centru din București va avea o suprafață de 700 de metri pătrați și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an.

Cum se poate dona

Pentru a strânge fondurile necesare finalizării centrului sunt necesare, în total, 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro pe lună, lună de lună, timp de un an. Oricine dorește să doneze în cadrul campaniei o poate face trimițând cuvântul „MAGIC” la numărul 8844 – valabil în rețelele Digi, Orange, Vodafone și Telekom! Și aștept, cumva, ca și TELEKOM să se trezească din amorțire!!! TELEKOM, mulți abonați de-ai tăi vor să doneze – unde ești?!

De asemenea, se poate dona orice sumă direct cu cardul, prin transfer bancar sau PayPal ori prin intermediul platformei „Bursa Binelui”. Găsiți toate detaliile: aici.

În paralel, pentru a atrage atenția asupra problemei, pentru a-și arăta solidaritatea și empatia față de părinți, pentru a încuraja donațiile, oamenii ocupă non-stop un scaun din Galeria Galateca, din Strada C.A. Rosetti, nr. 2-3, de pe care nu se vor ridica până nu se primesc cele 100.000 de sms-uri și, implicit, fondurile necesare finalizării proiectului. Până acum s-au strâns 40.000 de sms-uri. E bine, însă lupta continuă! Mi-aș dori să fiu la București și, în semn de solidaritate, să ocup și eu acel scaun.

Nu pot… În schimb, donez și am scris această postare. Te rog și pe tine ca, împreună, să fim și să rămânem OAMENI – în fiecare zi! Donează și tu, distribuie anunțurile MagicHOME, fă cunoscut mesajul și luptă copiii bolnavi de cancer și pentru părinții lor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *