Bucurii,  Din online,  OAMENI - în fiecare zi

Șapte zile de fapte bune – fericiți, de ziua lui Șapte pietre

Ce este fericirea?, v-am întrebat de curând. Mai toate răspunsurile au făcut referire la sufletul nostru și la sufletul aproapelui nostru. E super să ne simțim în regulă noi cu noi, noi pentru noi, dar ne completează și ne ajută enorm să știm și că cei dragi ai noștri sunt bine. Împreună, fericirea este deplină. Pe Șapte pietre, mereu am fost împreună. Am zâmbit cât am putut de des și chiar peste supărări, peste dureri, peste dezamăgiri am trecut mai ușor. Împreună. Uneori, am aruncat cu pietre. De cele mai multe ori, însă, am încercat să fim oameni. OAMENI – în fiecare zi.

23 iulie e ziua lui Șapte pietre. Jocul copilăriei noastre, care pentru unii s-a numit Castel sau Nouă pietre împlinește, astăzi… 9 ani! E un moment de bucurie. Împreună. Pietrele nu vor daruri. Dar vor, în continuare, fericire, sănătate și omenie. Așa că, de ziua lui Șapte pietre, pentru șapte zile, vă rog să fim uniți în fapte bune!

N-o să vă spun eu ce să faceți. Că dăruiți o pâine unui om în vârstă, pe stradă, că trimiteți un sms de doi euro, pentru șansa la viață a unui copil, că vizitați un vecin ce pare al nimănui, că zâmbiți cuiva care se așteaptă să vă treacă indiferent pe dinainte – o faptă bună din această săptămână vă rog să o faceți cu gândul la cele Șapte pietre și la ideea propovăduită pe aici, de a fi OAMENI – în fiecare zi

maini - sprijin - ajutor - fapta buna - incredere

Dacă o să  vreți, printr-un mesaj privat, fără detalii (sau cu detalii, doar dacă doriți) – o să vă rog să-mi dați și mie un semn de genul: Misiune îndeplinită! Dacă nu, nu. Nu o să insist. Important e ca, spus sau nespus, să faceți ceva, cât de mic – pentru fericirea altcuiva.

La mulți ani! La mulți ani, oameni frumoși! Să ne citim cu bine și să ne bucurăm împreună – în online și în offline!

14 Comments

  • Bianca Timșa

    Îți dau un semn – 🙂 .
    Din cauză de exemplu matern (era numită *mama tuturor răniților*) am o obsesie să fac zilnic ceva bun pentru cei din jur. De regulă, fac și 2 sau 3 chestii, dar oricum un lucru bun trebuie făcut (e chiar enervant că nu mai pot trăi dacă, pe seară, nu am reușit să rezolv o chestie pentru cineva și atunci încep cu telefoanele, mesajele, să văd dacă totuși nu e cineva care mai are ceva de făcut și pot să-i dau o mână de ajutor).
    În următoarele 7 zile, o să fac o listă cu *binele* pe care îl fac și apoi ți-o trimit, privat, ca să vezi cum și în ce fel.
    Ador să văd oameni fericiți.
    p.s. mă amuză că la tine trebuie să facă omul socoteli. dacă intră cineva care nu știe tabla înmulțirii? 🙂 nu poate comenta! deci îi faci un bine omului – îl pui pe treabă: la învățat, nene! 🙂

    • anda_elena

      Mă bucur, Bianca! Să fii mama răniților în continuare dar, te rog – să lași aerisită părticica de timp și pentru tine, pentru familia ta, pentru cei dragi ai tăi! Timpul lor să rămână al lor, bine?! Nu intru în detalii, dar cam știu ce spun – și, din păcate, uneori, axați cât pentru zece pe cazurile din exterior, riscăm să greșim în interior.
      Am încredere în tine! Te îmbrățișez cu drag și aștept să revii cu lista! 🙂
      PS la PS 🙂 Nu e doar tabla înmulțirii, pot fi și adunări sau scăderi. Dar pe tine te-a văzut capabilă, de aia te-a trecut printr-un test mai greu! 🙂

    • anda_elena

      Așa zic și eu că ar trebui să se miște lucrurile! Și simt! Nu aștept răsplată pentru binele ce-l mai fac – dar mereu mi-o oferă Dumnezeu, fix atunci când am mai mare nevoie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *