Maria-Paula

Preşcolera studentă

În această dimineaţă, Maria s-a trezit încântată: Azi merg la grădiniţă şi la şcoală, mâine – la facultate! Bunici şi părinţi am izbucnit în râs şi, pe ici, pe colo, în lacrimi. Era o forfotă generală şi o pregătire – de parcă ne pleca pruncul în armată! În timpul ăsta, eu cântam Ia-ţi mireasă ziua bună!… 🙂
Drumul spre grădiniţă a fost, de-a dreptul, magic! Cu poze multe şi cu o gâză fericită, care nu a vrut nicio secundă să renunţe la ghiozdănelul din spate. Merg la grădiniţă!, se lăuda ea oricui, atunci când se simţea admirată.
Pentru că în familia nostră şi în grupa mică Albinuţele – prima zi de grădiniţă şi cea mai cea dintre toate a fost astăzi. Marţi. Motivul: grădiniţa noastră este arondată Şcolii nr. 13, iar doamna educatoare a fost ieri implicată în organizarea deschiderii oficiale a anului 2013-2014. Emoţiile de ieri vi le-am povestit. Emoţiile de azi… nu prea se traduc în cuvinte :).

Prima zi de gradinita

Am lăsat-o pe Maria în clasă, strălucitoare. După cum ea însăşi mărturiseşte, a avut un moment de întristare – pe motiv că-i era dor de mami şi de tati. Însă, cum la program normal nu e vreme să te usuci de dor – i-a trecut repede şi s-a întors la joacă.

Maria Paula - prima zi de gradinita

Am găsit-o încoronată şi la cratiţă, gătind nu ştiu ce bunătăţi. N-a avut timp să-mi sară în braţe. Era bizi. Şi încântată că mâine se va întoarce la grădiniţă. Cu promisiunea evidentă că, tot mâine, va ajunge şi pe la şcoală – şi pe la facultate.

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *