Bucurii,  Publicitare

Surpriza din felicitare

Întotdeauna am militat pentru surprizele necostisitoare. Vrei să mă surprinzi? Nu-mi lua o mașină! Pe aia vreau s-o cumpărăm împreună, după ce am analizat și ne-am sfătuit o veșnicie! Deci, vrei să mă surprinzi? Uimește-mă! Pune-ți creativitatea la încercare! Creează contextul! Și… cel mai important, fă-mă să râd! Să mă bucur atât de mult de cadoul primit încât, în ciuda valorii materiale scăzute, să-l consider de neprețuit!
Pornind de la acest aspect și mergând pe principiul ce ție îți place, fă-i și altuia – mereu m-am preocupat să aduc un zâmbet pe chipul celor dragi – căutând, de data aceasta, cadouri deosebite pentru femei. Mereu am căutat să personalizez darul și să-l pliez perfect pe om și pe moment. Iar momentul… nu este neapărat o aniversare. Pentru că, orice zi obișnuită se poate transforma într-una memorabilă!

Acum ceva timp, Miruna, prietena mea din copilărie, râdea cu un ochi și plângea cu altul. Fata cu pisici, așa cum o dezmierdam și așa cum o știam dintotdeauna – în compania felinelor – a rămas însărcinată. Bucurie mare pe capul ei și al întregii familii! Din păcate… au apărut și niște complicații. Pentru binele și sănătatea bebelușului din burtică, Miruna a trebuit să renunțe la pisica ei. A fost o decizie necesară, dar deloc ușoară. La telefon încerca să pară puternică, dar n-a fost nevoie decât să mă prostesc eu cu un miau – ca ea să izbucnească în plâns.
Așa că, am hotărât că este cazul să ne întâlnim. Să ieșim și noi, ca fetele și să ne veselim. Nu voiam să merg cu mâna goală. Gândul îmi stăruia la o jucărie pentru bebe… dar, parcă era prea devreme. M-am pus pe căutat. Și, ca și în alte rânduri, când mă gândesc la o surpriză şi la cadouri speciale, am luat la puricat și site-ul prietenilor de la iLUX. M-am bucurat să aflu că și ei sunt, la fel ca în alte dăți, gând în gând cu mine. Căci, am aflat că în luna asta, când sărbătoresc trei ani de activitate, ei încearcă să educe oamenii, să le insufle importanța surprizei din fiecare cadou.

Și-am rămas pe site, ca să descopăr surpriza! Iniţial, m-am gândit la o trusă de manichiură dar, după ce am răsfoit printre oferte, am ajuns la felicitări și nu mi-am mai putut lua ochii! Căci am găsit acolo idei pentru multe daruri, de acum înainte! Bucuria cea mai mare a fost, în schimb, momentul în care am găsit-o pe ea! Pe pisică! Adică… felicitarea perfectă! Dacă eu m-am îndrăgostit de o mâță, însemna că Miruna va fi fascinată! Pentru că ea-mi cunoștea relativa distanță pe care o păstram în casa ei și discreția cu care încercam să mă scutur de păr, la plecare. Era clar că Miruna nu s-ar fi gândit în veci că-i voi aduce eu o pisică! Una fără păr, care nu atentează la sănătatea bebelușului și pe care nu ai cum să nu o îndrăgești!

La întâlnirea nostră, prietena mea mă urmărea curioasă când cotrobăiam în geantă. Îi stârnisem interesul! A rămas uimită să-i ofer eu un plic. Cu ce ocazie!? Un plic și o felicitare pliată bine… O felicitare ce s-a deschis într-o formă tridimensională, oferind o clipă de tresărire, un țipăt de uimire și un zâmbet mare, din toată inima! Râs și chicoteli, mulțumiri și îmbrățișări.
A fost un moment în care i-am garantat, fără prea multe cuvinte, că voi fi mereu lângă ea. C-o voi înțelege și c-o voi asculta. Miruna a spus că va lipi felicitarea cu pisica aceea simpatică, ieșind atât de real, parcă, din cutie,  deasupra pătuțului. Că, până la pisica cea adevărată, aceasta va rămâne prietenul necuvântător al copilului ei și al întregii familii.

A fost fericită. Și surprinsă. N-a putut înlocui hârtia cu viața, dar s-a consolat cu bucuria momentului. Și-a decis că e cazul să fie veselă, să se preocupe și de viața din burtica sa. O burtică de la zi la zi mai mare și mai frumoasă, care ascunde, la rândul său, o minune de surpriză!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *