Hopa tropa prin oraş,  Vietăţi

Vitrina cu surprize

Zile de început de an, magazine închise, vitrine îngheţate şi anunţuri: Cad ţurţuri! Dacă te încumeţi să treci de pericol şi să arunci o privire spre ceea ce se întâmplă dincolo de… zile de început de an, magazine închise, vitrine îngheţate şi anunţuri… poţi face descoperiri interesante.
Tu ce vezi, daca te uiţi cu atenţie în vitrină? Priveşte fără teamă, aici nu cad ţurţuri! 🙂

Ai văzut? Bine! N-ai văzut? Hai să ne apropiem!

Recunosc, mi-a fost simpatică mâţa… Pentru că, prin prezenţa ei, e simpatică. Numai că… nu i-am înţeles prezenţa într-un magazin închis (pentru câteva zile) din centrul oraşului. Printre papuci şi haine! Posibil fără hrană, posibil cu purici, sigur cu un miros specific ei. Cu părul din dotare.
În campania Globuri cu suflet din acest an am adunat, printre altele, haine. Implicit – şi câţiva puricuţi, care i-au mâncat fără milă, de picioare, pe copii. Şi, dacă în campanie ar fi fost culmea să zic: Nu primesc donaţii de la oameni care au câini şi pisici în casă!… – cred că, atunci când cumpăr ceva dintr-un magazin, la prima mână, e firesc să am pretenţia ca acel ceva să nu aibă nici purici, nici păr, nici miros de vreun animal.
Poate că sunt eu prea pretenţioasă… Ori, poate că mi-a jucat imaginaţia feste şi în poză nu e niciun picior de pisică! 🙂

8 Comments

  • octavia

    ,,Care i-au mâncat fără milă, de picioare, pe copii.”Cred ca e, totusi, exagerat. Si poate copiii erau purtatori de purici, nu hainele de la campanie. Eu la asta m=as fi gandit, traindu-mi copilaria mai ales in casa bunicilor mei, dormind in pat cu pisicile iarna. Cam asa stau, din fericire, copiii de la tara, de cand e lumea si pamantul. Si asta ii face mai buni, pentru ca eu cred ca un copil fara un animal e un copil cu ceva lipsuri sufletesti.

    • anda_elena

      Maria ca Maria, dar nepoțelul meu este foarte sensibil și face niște răni groaznice de la fiecare pișcătură de purice. Nu-și dorește el asta, nici nu e mai puțin bun decât copiii care dorm în pat cu pisicile. Oricum, nu asta era ideea. Nu mă plângeam de cele petrecute în campanie.
      Dar, nu mi se pare normal ca într-un magazin de haine să troneze o pisică. Mai ales într-un magazin de haine ÎNCHIS :)…

      • octavia

        Eu am inteles de copiii din campanie, nu de cei de la tine din casa. Imi cer scuze. In rest, eu am teoriile mele, legate de relatia copiilor, oamenilor, in general, cu animalele. Si asta se va vedea la ei ca adulti. Asa spun si specialistii. :))Ma rog, sunt ideile mele, sa zicem. Dar, Da, saraca pisica, sa stea inchisa atata vreme!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *