Şcoala părinţilor,  Te-Ve(de)

A venit vremea să-ți faci controlul!

La începutul lunii decembrie, am scris postarea Din lumea doctoriței Plușica. Mă plângeam, atunci, de sistemul medical românesc. În același timp, mă și bucuram că Maria, învățată cu desenele animate cu doctorița Plușica, a dat dovadă de calm și înțelegere în preajma spitalului și a medicilor.
De atunci, fără exagerare, cred că am – în medie – 20 de oameni care intră zilnic pe blog, căutând câte ceva despre Plușica. Și, nu găsesc decât ideea în sine – aceea că desenele sunt educative și fac foarte bine copiilor! Pentru că, adevărat!, un copil care o cunoaște pe doctorița Plușica – o va îndrăgi, neapărat! Și, posibilitatea este enormă ca orice criză a copilului, în preajma unui stetoscop, a unui sirop, a unui termometru și chiar a unui simplu halat alb să fie redusă în totalitate – mai ales dacă este vorba despre un control de rutină și nu despre o durere pe care o resimte cel mic.

Revenind. Căutările astea mi-au creat o… obligație! Aceea de a face și o postare în care să vorbesc chiar despre desenul animat pe care îl putem vedea aproape în fiecare zi, în direct, în reluare și în exclusivitate 🙂 – pe Disney Junior.
Plușica este prietena tuturor jucăriilor. Am putea crede că e specializată în a repara doar plușuri. Ne-am înșela! Un balon, o păpușă, o mașină, o cutiuță muzicală, o buburuză și chiar un extraterestru – la fel ca și un pluș – toate jucăriile ies din mâinile ei complet vindecate!
Pentru că, doctorița Plușica le consultă! Apoi, le oferă un diagnostic, care este trecut în Marea Carte Au-Au! Astfel, micii pacienți află că suferă de ochitoză, spinită, boala murdăricioasă, nu-mai-pot-sărită, sătuloitoză, dezmembratită, obositoză… și alte și alte denumiri care, pe cât de ciudat și de amuzant sună, pe atât de bine pot fi transpuse în viața reală! Pentru că, Plușica are ea grijă de jucării – dar, astfel, învață copiii că au nevoie de somn pentru a-și încărca bateriile, că trebuie să se spele, pentru a fi curați și pentru a se feri de microbi, că trebuie să bea apă, pentru a se hidrata, că, numai centura de siguranță îi ferește de accidente… și așa mai departe!

Și, pentru că totul este făcut în joacă și cu zâmbetul pe buze, nu pot lipsi muzica și dansul. Nu doar copiii, ci și adulții aflați în preajmă, încep a cânta și a țopăi – ca la balamuc! Iar ritmul nu-l poți uita prea curând! Mai degrabă, se pot uita versurile! 🙂 Așa că, le-am notat!

Aceste este cântecelul de început:

Plușica știe cum să vindece
De ești din pluș, hai repede!
Rămâi calm, nu te-ntrista
Că ea e doctorița ta!
Da, da, da! Ea nu te va lăsa
Plușica te va face bine!
Da, da, da! Să te duci la ea
Doctorița vindecă pe oricine!
Că ea va ști ce-i de făcut
Ca să te simți ca nou născut
E Plușica, doctorița,
Hai, vizita a-nceput!
(Plușica știe.)
E Plușica, doctorița,
Hai, vizita a-nceput!
Plușica știe!

Apoi, de la episod la episod, poți cânta împreună cu Plușica, atunci când anunță că:

A venit vremea
Să-ți faci controlul!
Mă voi uita în urechi, ochișori
Și-am să văd cât ai crescut.
Hai, fă-ți controlul!
Te măsor și apoi inima 
Eu ți-o ascult.
Hai, fă-ți controlul!
O să gâdile poate,
Însă toate sunt importante!
A venit vremea
Să-ți faci controlul
CLINICA S-A DESCHIS!

Sau, îi poți cânta Plușicăi – alături de mini-pacientul pe care l-a vindecat!

Mă simt bine,
Mult mai bine!
Mulțumesc Plușico,
Chiar nimic nu mai am!
Tu ești minunată,
Iar eu dintr-o dată-s
Ca nou!
Că mă simt bine,
Mult mai bine
Din nou!

Alături de cântecelul 1, pe care-l auzim mereu și de cântecelul 2 sau 3, mai este unul – unic și personalizat, în fiecare episod. El ține seama de pacient, boală, diagnostic și alte detalii care alcătuiesc cele aproape 12 minute de magie!

Nu știu dacă v-ați dat seama dar, noi suntem fani doctorița Plușica! 🙂 Voi?!

[Sursă foto: aici.]

4 Comments

  • Ionut

    Chiar sunt parinti care nu stiu cine e doctorita Plusica?
    Iustina de cand se uita la doctorita Plusica deja merge cu stetoscopul prin casa, ne consulta, ne da pastile sa ne facem bine. Daca o intrebam: Doamna doctor sunt bine? ea raspunde: Da foarte bine :).
    Cine stie poate ca de la un desen de genul asta isi aleg copii meseria de om mare :).
    Maria nu a descoperit inca Piratii de nicaieri, Stupul sau Muc si Cebaka ? Sunt alte desene care stimuleaza creativitatea si bunul simt al copiilor.

    • anda_elena

      Da, am aflat că sunt astfel de părinți! Poate că… vor fi măcar curioși – începând de astăzi 🙂

      Cât despre Maria – a descoperit toate desenele de pe Disney Junior! Le vede cu… porția și tot a ajuns să le știe pe unele pe de rost! 🙂

    • nicoleta

      Cu siguranță desenele animate influențează copiii!! De pildă, la o temă de genu:”Ce voi fi,cand voi fi mare?” aplicată preșcolarilor de grupă mare, majoritatea…… au dat exemple din lumea poveștilor și a desenelor animate. Interesant este că și pe doctorița Plușica am regăsit-o ca model pentru prichindei. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *