Haz de necaz,  Vorbe de duh

Vopsite ti-s ouale?

E clar! Locul femeii nu e (doar) la cratita! Inteleg faptul ca a gati nu e neaparat o pasiune, ci o necesitate. Ca traiul nostru s-a usurat si timpul petrecut in bucatarie a scazut. Daca nu avem vreme de curatat cartofi, scoatem o punga din congelator si prima parte deja e rezolvata – noi doar prajim cartofii curatati si taiati pai de altii. Nu mai framantam la aluat si nu ne mai framantam nici degetele, nici mintea, intrebandu-ne: oare cum vor iesi cozonacii? Pentru ca ii cumparam gata facuti si frumos ambalati!

Am evoluat. Am ales calea mai comoda. Putem sa ne dedicam mai mult timp noua, familiei, prietenilor, fara sa murim de foame. Cred, insa, ca toate au o limita! Si limita asta nu am mai gasit-o ieri, cand am vazut la raft, de vanzare, oua deja fierte si vopsite!
Asta mi s-a parut, chiar si mie, o grozavie! Adica… cam cat sa fii de ocupata sau de lenesa (ca alt cuvant nu-mi vine), ca sa cumperi asa ceva?
Cum sa cumperi oua din astea, fierte de o saptamana si valabile pana la jumatatea lui mai? Nu mi se pare tocmai proaspat – desi mi s-a spus ca, pastrat la frigider, un ou fiert poate sa tina si o luna. Totusi… nu! Nu si nu!
Ca sa nu mai vorbim despre pret. Un cofraj cu zece oua fierte – date cu o vopsea palida, costa 10 lei. Unul, tot cu zece oua – colorate mai sanatos, costa 15 lei. Avand in vedere ca un ou normal costa ~ 50 de bani X 10 oua = 5 lei si un plic mic de vopsea costa 30 de bani…, diferenta de la 5,3 lei si 15 lei mi se pare semnificativa.

Poate ca sunt eu zgarcioaba sau m-am facut peste noapte mare gospodina, dar aceasta gaselnita n-o pot intelege. Asa ca, va invit sa aruncati cu oua in mine, daca ma veti vedea vreodata, in magazin, umbland cu oul vopsit!

* Luați de citiți și o lecție de limba română despre… ouă:

Ouăle-LE, LE, LE, LEEEEEEE!

7 Comments

  • Silvia Bogdan

    Uite ca pina la tine nu am mai auzit despre ouale gata vopsite. Ti-o spun cu mina pe inima ca mi se pare o cretinatate de zile mari. Sau cine stie ce femei de cariera (care nu au timp nici sa taie o felie de piine) or fi dictat trendul.

  • Anonymous

    Alea gata vopsite cred ca sunt de "display" mai mult.Daca ti-e lene sa fierbi si sa vopsesti, iei outele gata fierte si colorate si le pui in cosulet si gata!!! Te-ai facut cu oute de Paste :)))))

  • Oana

    Am gasit postarea aceasta si revin cu un comentariu abia astazi…

    Exact asa am gandit si eu pana sa aflu despre o femeie din Bucuresti care si-a pierdut vederea si ai carei copii sunt plecati peste hotare, ca a rugat pe cineva sa ii cumpere astfel de oua, gata fierte si vopsite.

    Nu vreau sa pun „codita” prunei, pentru ca uneori chiar suntem lenesi si consumerismul e la cote alarmante.

    Dar pentru cineva fara rude sau vecini saritori, care ar vrea sa simta iz de Pasti… nu mi se pare asa de invinuit.

    Totul depinde de context, totul e relativ, nu-i asa?

    • anda_elena

      Da, Oana, așa este! Întotdeauna sunt și oameni care se folosesc cu adevărat de un anume serviciu. Iar asta e minunat! Dar nu sunt ei publicul țintă… ci noi, ăștia mai leneșei! 🙂
      Cât despre doamna despre care spui – tare m-aș bucura să aibă pe cineva mai săritor aproape, i-ar fi mult mai bine! Te îmbrățișez cu tot dragul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *