InTrecerea Anilor

Dupa muuult timp, aseara am stat lipita de TVR 1.
A inceput o noua eminiune, prezentata de Mircea Radu. Si nu, nu e Din dragoste 🙂 Se numeste InTrecerea Anilor si mi s-a parut o idee buna. Copiata, bineinteles.
Fiecare editie se anunta ca fiind o competitie intre generatii. Ieri au fost anii ’60 si ’80 – cu invitati de seama, din tara si din strainatate, din lumea filmului, muzicii si sportului. Juriul – 100 de copii pana in 18 ani – care au mai mult sau mai putin habar de ceea ce-a fost inaintea lor.
Pe langa divertisment, sunt mici momente de cultura generala, in care se amintesc cele mai reprezentative evenimente care au marcat, la nivel national si international, acei ani.
Am cantat cu Vasile Seicaru, Oana Sarbu si Compact, trupa Gazebo si Chris Andrews, al carui hit „Pretty Belinda” facea furori in anii ’60. Au venit si Luminita Dobrescu, castigatoarea trofeului Cerbul de Aur, in 1969, actorii Ileana Stana Ionescu, Manuela Harabor si Ion Besoiu, sportivii Helmut Duckadam si Iolanda Balasz. M-am bucurat s-o vad si pe Doina Caramzulescu, vocea-emblema a ceea ce a fost, pe plaja, ani de-a randul, Radio Vacanta.

Poate sunt eu prea nostalgica si emotiva, poate sunt mai batrana decat imi arata buletinul, dar sa cunosc anii ’60 si sa recunosc anii ’80 – toate astea mi-au facut tare bine! Mi-am amintit cum ascultam muzica pe casete inregistrate, cum visam sa cant si eu la chitara, ca toti favoritii mei din folk… Cum ma uitam fascinata la un televizor alb negru, la momentele de teatru si umor. Cum aplaudam si ma bucuram pentru fiecare medalie, ori pentru Cupa Campionilor.
Habar n-am cate intelegeam eu atunci. Dar multe mi-au ramas la suflet.

(Am recitit si Ness-cafe ~ 1987 – pentru ca trebuie sa recunoastem ca nu tot ce e vechi si amintire e roz…)

S-ar putea să-ţi placă şi...

2 comentarii

  1. Primul festival Cerbul de Aur a fost in 1968 si trofeul a fost luat de Jaques Hustin.Pe vremea aceea si eu eram pasionata de muzica si tocmai faceam cunostinta cu "cutia neagra din care ieseau oameni".Luminita Dobrescu a fost un model pentru mine, am urmarit-o si eu aseara .Am impresia ca eram mult mai bogati cultural in perioada trecuta, astazi parca mergem pe o cale gresita in privinta valorilor

  2. Am modificat. Multumesc!
    Cred ca erau oameni fara cultura si atunci, dar nu ajungeau vedete…
    Acum, da… calea e gresita. Si daca nu facem ceva s-o indreptam, copiii nostri nu vor mai sti ce e acela un model (decat in sens de 'manechin'…).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *