Doxologia,  Pentru suflet

Ioana Maria Dumitrașcu a păzit viața copilului său cu prețul propriei vieți

Ioana Maria Dumitrascu - mamă pentru viață

Pe Ioana Maria Dumitrașcu o zăream mereu activă și implicată în acțiunile Pro Vita Iași.

La un moment dat, am văzut fotografii cu Ioana în rochie de mireasă. M-am bucurat pentru noul pas din viața ei. Am aflat mai târziu că a pierdut trei sarcini. Apoi, Ioana a rămas din nou însărcinată. Ce bucurie!

O bucurie frântă pe 26 noiembrie în 2023, când un anunț al colegilor de la Pro Vita a șocat pe toată lumea: Ioana era față în față cu moartea. Pruncul său, la fel.

La 21 de săptămâni de sarcină, valva mitrală a inimii Ioanei s-a rupt, iar soluția imediată era o operație care nu se putea face pe sarcină. Deci, soluția pentru salvarea ei ar fi fost…

renunțarea la copil.

Însă, Ioana nu și-a putut încălca iubirea, crezul și valorile ei pro viață. Ioana a luptat pentru viață și, cu ajutorul lui Dumnezeu, a biruit!

Mi-am dorit să realizez interviul acesta, i-am spus Ioanei, dar nu am insistat. Știam că are nevoie de odihnă și de recuperare, de aceea am zis că aștept cât va fi nevoie. „Totuși, nu prea mult. Pentru că nu vreau să încep să uit…”, mi-a răspuns Ioana.

Așa s-a născut acest interviu, la 4 luni după ce s-a născut Ioan. Ce poveste, Doamne! Ce realitate grea și minunată! Mulțumesc, Ioana Maria Dumitrașcu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *