Epilare definitivă laser – un pas important pentru fericirea picioarelor mele
Astăzi sunt exact două săptămâni de când anunțam că am fost la prima ședință de epilare definitivă laser. De azi peste două săptămâni este programată următoarea ședință. Sunt, așadar, la un mijloc. Zâmbesc. Nu mai e un mijloc de codru des – căci, după atâtea cercetări, după o tonă de întrebări, după gândiri și răzgândiri… am hotărât că e timp pentru defrișare. Zâmbesc din nou. Cu glumițe în program, dar și cu maximă seriozitate.
Pentru majoritatea femeilor, epilatul e o problemă la ordinea zilei. Ține de un aspect plăcut – dar și strict de îngrijire, de igienă. Și, până la urmă, de a te simți bine în pielea ta. Ceară, aparat, cremă epilatoare sau lamă… of, câte prietenii am legat de-a lungul vremii! Parcă nici nu-mi vine să cred că picioarele mele n-o să mai aibă nevoie de toate astea!
Am amânat foarte mult. Țineam planul undeva, în minte, dar niciodată nu aveam curajul să mă apropii. Aveam teamă de laser și de efectele lui, aveam gândul la un ban prea mult dat de-o dată, aveam și prea puține informații.
Până în ziua în care mi-am deșertat sacul cu toate întrebările în fața Ioanei Daniela Iurașcu. O finețe de femeie și manager la ABeauty Clinique Iași. Ea mi-a răspuns cu răbdare la toate nedumeririle, de la cele mai importante, până la cele aparent nesemnificative sau prostești – dar care pe mine mă interesau.
Epilare definitivă laser – ce mi s-a părut important să înțeleg și să rețin?
Am înțeles că prin tratamentul de epilare definitivă cu tehnologia Laser Dioda se obține eliminarea permanentă a rădăcinilor firelor de păr în procent maxim posibil de atins de 95-99%, deoarece laserul vizează celulele stem ale firului de păr și bulbul acestuia. Am aflat cu uimire și că dintr-o singură rădăcină pot crește până la 40 de fire de păr!!! Din acest motiv nu se rezolvă totul peste noapte, ci e nevoie de mai multe ședințe – în funcție de zona care urmează a fi tratată, de grosimea și culoarea firului de păr, de fototipul pielii, de nevoile speciale ale fiecărui pacient si de faza de creștere a firului de păr.
Ciclul de creștere al părului trebuie să fie respectat, pentru a efectua sesiunile de tratament în perioadele cu un nivel ridicat al procentului de foliculi în faza anagenă, obținând cea mai mare eficacitate la fiecare sesiune de tratament. În acest scop, nu trebuie utilizată ceara epilatoare, aparatul sau orice altă metoda de smulgere în afara lamei de ras, fiind recomandat ca între ultima epilare cu ceară, aparat – dar inclusiv cremă! – și prima ședință Laser Dioda să treacă cel puțin trei săptămâni.
Aparatul cu laser dispune de moduri de lucru potrivite oricărui tip de piele, chiar și pentru pielea foarte închisă la culoare. Precizia tratamentului este dată de dispozitivul de măsurare al melaninei din momentul efectuării tratamentului, eliminând eroarea umană în stabilirea fototipului cutanat. În general, intervalul dintre sesiunile de tratament este de șase săptămâni, dar acesta poate varia în funcție de vârstă, sex și modificările hormonale prezente. Tratamentul poate fi efectuat inclusiv în perioada verii.
Oricând e loc de noi informații!
Toate astea sunt explicații doar așa, în trei paragrafe, cât să nu plictisesc, dar să prindeți ideea de bază și să doriți să întrebați pe cont propriu. Informațiile sunt mult mai multe și, logic, se personalizează în funcție de ce anume mai vreți voi să știți. Bonus: iată și acest filmuleț!
Pe mine m-a convins Dana? De vreme ce-am ajuns pe masă… m-a convins! 🙂 Am înțeles că nu are sens să mai amân. Și că, dacă vreau să fac azi pasul, mai bine îl fac – știindu-mă cât de cât sănătoasă – decât mâine să-mi doresc pasul și să nu-l mai pot face. Cum așa? Simplu, există o listă destul de generoasă contraindicații! Pe lângă sarcină și alăptare, tatuaje și micropigmentare – sunt și altele care nu permit epilare definitivă laser: antecedente de tumori, cancer, boli fotosensibile (lupus, psoriazis, vitiligo, dermatite), medicamente fotosensibilizante, tratamente anticoagulate, epilepsie, hemofilie, diabet insulino-dependent.
Cunoscându-mi moștenirile genetice și, în plus, știind că oricând pot apărea noi surprize la orizont, am zis că 37 spre 38 de ani înseamnă că am așteptat deja prea mult să am grijă de mine! Și că tot ce-am considerat despre epilarea definitivă că ar fi „prea scump” am cheltuit deja de câteva ori mai mult de-a lungul vremii până acum.
Epilare definitivă laser – cum a fost experiența mea?
Cum m-am pregătit pentru prima ședință? Făcând ceea ce-mi displace! Cu câteva ore înainte am dat cu lama de jos, de pe laba piciorului, până sus – parțial inghinal, la baza slipului. Nu mi-a plăcut niciodată lama și am folosit-o doar ca măsură de maximă urgență… pentru un efect minim ca durată. Nici crema de epilat nu e musai mai bună, dar am fost mai prietenă cu ea – căci lăsa pielea fină.
M-am dus cu emoții și cu tot felul de alte gânduri. Cum o să fie? Cât o să dureze? Cât de tare o să mă doară? Ce-o să se întâmple după?
Am fost dată cu un strat gros de gel – dacă sunt alunițe sau puncte proeminente se acoperă și ele cu un creion alb – și am făcut cunoștință cu aplicatorul acela luminos, ieșit la întâlnire cu rădăcinile mele! Start epilare definitivă laser! Uneori am simțit că mă gâdilă, în alte dăți am simțit durere, dar nimic insuportabil. Înțeleg că sunt mai multe niveluri de intensitate, iar la mine a fost folosit spre maximum. Cum pot descrie? O combinație între ceara pe care o percepi fierbinte pe picior și aparatul de epilat ale cărui pensete smulg unul câte unul firele. Da, am avut senzația de smuls fire – deși n-aveam niciunul la suprafață, căci lama își făcuse bine treaba mai înainte! Per total, cred că descrierea sună mai dureros decât am simțit pe propria piele. M-am bucurat că s-a încheiat ședința, dar mai puteam suporta lejer. Vorba aia… baba răbdă la frumusețe! 🙂
Ce observ după două săptămâni?
Ei, pentru mine uimirile au început de-abia după ce-am plecat de la ABeauty Clinique Iași. În perioada asta am voie să folosesc doar lama. Dar n-am folosit-o – căci mi-am luat cele două săptămâni spre analiză. Să văd ce crește, cum crește… ce se întâmplă efectiv pe zona epilată după prima ședință Laser Dioda.
Pot spune că după două săptămâni mi-au crescut fire de păr… cam la lungimea a 2-3 milimetri. Nu la fel de multe, ci destul de răsfirate. În plus, dintre firele astea crescute – dacă le prind între unghii și trag un pic de ele, cu unele rămân pe deget! Cu atât mai mult, dacă la duș folosesc o mănușă pentru exfoliere, îndepărtez păr! Obișnuită să-mi cadă muuult păr din cap, e o uimire acum să văd păr crescut pe picior care… cade! A avut puterea să crească, dar rădăcina lui nu mai are forță să-l mențină! Yuhuuu! E pur și simplu fantastic!
În acest context, abia aștept următoarea ședință de epilare definitivă laser, de pe 27 aprilie. Și pe celelalte! La finalul întregii perioade voi reveni cu o nouă postare. Cu mai multă experiență și cu mai puțin păr! Cu picioare mai fine, definitiv epilate și, clar, mai fericite!
One Comment
Pingback: