Maria-Paula,  Şcoala părinţilor

Un ciorap de damă și-un pletos simpatic – joacă creativă alături de teacher Oana

În toate neminunățiile lui, domnul Facebook e minunat atunci când ne mai amintește ce-am mai făcut acum un an, doi, zece. Astăzi a scos la suprafață o amintire din 2014, când anii Mariei erau… aproape 4! 🙂 Pe vremea aceea o duceam la atelierele de joacă creativă organizate de teacher Oana Jalbă. Și, ca azi, în 2014, se pregătea o petrecere cu semințe și cu mutrițe vesele!

Copiii, alături de părinții lor jucăuși, au creat fiecare omuleți dintr-o bucată de ciorap umplută cu semințe și, apoi, cu pământ. S-au adăugat ochi, nas, gură. Și cam acesta e rezultatul ce-a ieșit atunci din mâinile fetelor Pintilese – sub atenta îndrumare a Oanei!

joacă creativă - față de ciorap umplută cu semințe și apoi cu pământ

A urmat apoi o misiune de mare angajament. Căci, dus acasă, omulețul chel a făcut duș în fiecare zi! În acest fel, ni se promisese că prietenului nostru îi va crește păr verde și sănătos!

joacă creativă - față de ciorap umplută cu semințe și apoi cu pământ - cu plete după un timp

Am adus amintirea asta în actualitate, pentru că mi-e tare drag de ea. Și pentru că ideea mi se pare în continuare foarte faină și bună de aplicat inclusiv acasă, în familie. Căci joaca creativă e fără limită de vârstă! 🙂

Și-am mai adus-o în actualitate dintr-un motiv. Pentru că zilele trecute, căutând ceva printre fotografiile vechi, chiar l-am găsit și pe pletos! Și m-am bucurat de el! Fără să știu că eram atât de aproape de… ziua lui de naștere! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *