Din online,  Hopa tropa prin oraş

S-a dat startul la vânătoarea de cărți! E semn că… FILIT bate la ușă!

UPDATE: Cartea și-a găsit vânătorul!  Felicitări tuturor!  

***

Începutul lunii octombrie înseamnă, de șase ani, FILIT! Festivalul Internațional de Literatură și Traducere! Un eveniment la care scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri și jurnaliști culturali  din țară și din străinătate spun prezent! Un eveniment care dă valoare Iașului și care bucură nespus!

FILIT 2018 - Festivalul Internațional de Literatură și Traducere

O bucurie și o onoare pentru mine este să anunț că și anul acesta, alături de colegii mei, sunt blogger acreditat FILIT. Asta înseamnă că, între 3 și 7 octombrie, cât va dura Festivalul, mă cam mut în Casa FILIT! Pentru a participa la diversele întâlniri, pentru a relata în timp real de acolo, pentru a discuta cu oameni mari, mari… oameni pe care doar FILIT ți-i poate scoate în cale!

Lista de invitați la FILIT 2018 este aici, iar programul va fi anunțat cât de curând!

Până una-alta noi, bloggerii acreditați la acest eveniment, avem o provocare pentru cititori! Dacă atât de faină a fost vânătoarea de cărți de anul trecut, ne-am gândit că trebuie să repetăm experiența!

Mai exact, fiecare dintre noi a ales câte o carte a unui autor prezent la FILIT! A ales cartea… apoi a căutat ascunzătoarea cea mai bună! 🙂 Și tu poți fi vânător câștigător, dacă vei urmări indiciile pe care noi le vom da pe Facebook, dacă îți vei alege cărțile dorite și dacă vei porni pe urmele lor! E simplu: ghicești locul, te duci acolo, te interesezi dacă n-a fost altcineva mai devreme pentru același lucru… 🙂 Dacă tu ești primul, cartea e a ta! Îți faci o poză cu ea la locul faptei și o postezi în social media cu check-in la loc, tag către bloggerul care a ascuns-o și hashtag-urile #filitiasi #filit2018 #bookhuntfilit.

Eu nu mă abat de la dorința de a promova lectura în rândul copiilor. Tocmai de aceea, și anul acesta am ales o carte pentru copii. Nu doar atât, am ales cartea scrisă de un copil! Cartea celui mai tânăr autor de la FILIT 2018!

O zi din viata Deliei - vanatoare de carti - FILIT 2018

Prin urmare, cele Șapte pietre îți prezintă… O zi din viața Deliei!

Delia Calancia avea 9 ani când a scris și a ilustrat minunăția aceasta de jurnal. Un jurnal i-aș spune… copilăros, dacă ar fi scris de un adult. Îi spun, însă, perfect coerent în toată vâltoarea lui de idei. Îi spun visător, filosofic, artistic și buclucaș! E jurnalul unei zile care începe la școală și se termină în Olanda. Al unei zile care începe cu un insuficient, continuă excelent și se încheie cu o îmbrățișare!

Nu povestesc mai multe acum, ca să nu stric bucuria lecturii. Dar… fii pe fază! În curând, pe Facebook, se va coace primul indiciu pentru a indica locul în care am ascuns comoara! Apoi va urma al doilea indiciu, poate și al treilea, până când cartea Deliei va ajunge… la tine!

Da, poți fi câștigător! Urmărește traseul cărții promovate de cele Șapte Pietre, dar și traseul celorlalte cărți FILIT!

Spor la FILIT! Și, nu în ultimul rând: Hai la FILIT! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *