Pentru minte

„Inocenții” Ioanei Pârvulescu au primit premiul liceenilor

S-a încheiat FILIT 2017. S-a încheiat un eveniment de mare importanță pentru Iași – un spectacol al literaturii. Un eveniment pentru toate gusturile și pentru toate vârstele! E fascinant să vezi copii mici, liceeni, oameni tineri și mai puțin tineri – uniți într-o iubire comună! E încurajator să descoperi că pasiunea pentru lectura de calitate se menține și se transmite din generație în generație!

Acestea fiind zise, nu mi se pare puțin lucru să existe, în cadrul FILIT, un moment în care liceenii să ofere un premiu pentru cea mai îndrăgită carte apărută în decursul anului trecut. Mai mult decât a avea conferințe dedicate lor și întâlniri cu autorii direct în școli, cred că premiul acesta îi ajută pe adolescenți să înțeleagă ce înseamnă responsabilizare și responsabilitate – dar și cum poți deveni, grație FILIT, formator de opinie.

Pentru al cincilea an consecutiv, elevii din Iași au fost puși în fața unei alegeri provocatoare. La ediția aceasta au avut de ales dintre cinci romane care au apărut în 2016:

Radu Pavel Gheo – Disco Titanic

Ioan T. Morar – Sărbătoarea Corturilor

Veronica D. Niculescu – Spre văi de jad şi sălbăţie

Ioana Pârvulescu – Inocenţii

Vlad Zografi – Efectele secundare ale vieţii

Inocentii - Ioana Parvulescu - Humanitas

Probabil că deloc ușor – dar cu totul meritat! – premiul a revenit Ioanei Pârvulescu. Inocenții, așadar, e romanul câștigător pentru liceeni, la FILIT 2017. Felicitări! Așa cum spune autoarea, este… „Un roman despre cum se poate înota în timp și în timpuri fără să te îneci. Ar fi bine să fie citit fără grija vârstei proprii. Şi fără orice alte griji, de altminteri. Aceasta e o urare!”.

Spor la citit, așadar! Cartea aceasta și toate celelalte, descoperite la FILIT! Căci evenimentul s-a încheiat… dar știe toată lumea că spiritul FILIT nu se va stinge la fel de ușor! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *