Umanitar

Femeia care și-a îngrijit soțul de 29 de kilograme își duce acum propria luptă cu boala

Cândva, pe la începutul anului, auzeam despre un ieșean de-al nostru, om vrednic, la casa lui, că suferă de-o boală care, la propriu, l-a slăbit. Bărbatul de 47 de ani, soț și tată a trei copii, ajunsese la 29 de kilograme. E o poveste greu de imaginat, cu suferință mare, cu cheltuieli care întrec orice putință, cu ajutor de la semeni și de la Dumnezeu. Cu luptă multă și cu iubire. În fiecare articol în care se scria sau se vorbea despre Eugen Movilă, acesta nu înceta să-i mulțumească soției și să dea slavă lui Dumnezeu că i-a oferit în dar o femeie care să-i fie cu adevărat alături, la bine și la greu.

Între timp, cu mari eforturi și cu multă greutate, Eugen a ajuns pe la 40 de kilograme… Lupta continuă. Însă, de parcă nu era de ajuns, acum tragedia s-a extins. Daniela, soția lui Eugen, a fost diagnosticată săptămâna trecută, miercuri… Are cancer metastatic al oaselor.

Nu știu prea multe amănunte și recunosc că mi-e și frică să mă mai implic într-un context din acesta, care aduce atâta durere. M-ar trezi din dramele mele mărunte și m-ar zdrobi sub greutatea adevăratelor necazuri ale vieții. Însă am prieteni care cunosc familia Movilă și în care cred – că n-ar glumi cu asemenea grozăvii. Cuvântul lor îmi e de ajuns să percep o fărâmă din drama unor oameni, vecini de-ai noștri, și să bușesc într-un plâns de neoprit.

Dar lacrimile nu sunt de ajuns în acest context. Sănătatea și viața Danielei sunt în pericol! Sprijinul cel mai de seamă al lui Eugen, femeia care și-a îngrijit soțul de 29 de kilograme – își duce acum propria luptă cu boala și cu moartea…

Daniela Movilă se află acum internată la o clinică din Cluj, singurul loc în care i se poate face o operație prin care să i se monteze o bară de metal – care să-i susțină coloana. Coloană ce riscă în orice moment să se frângă… Dacă o simplă zi de internare costă 310 lei, nici nu vreau să mă gândesc la restul costurilor…

Ca să nu mai spun că nici pentru Eugen nevoile financiare și cheltuielile pentru recuperarea sănătății nu se pot considera a fi încheiate.

Știți cum zic mereu… niciunul dintre noi n-are mult. Dar, pic cu mic se face mare! Sămânța de omenie ne poate salva aproapele și, mi-e frică și numai să mă gândesc, ferească Dumnezeu!, dar… cândva aceeași sămânță pe care o cultivăm, ne-ar putea ajuta și pe noi!

Haideți să fim OAMENI – în fiecare zi! Haideți să întindem o mână de ajutor spre mâna de ajutor a lui Eugen! Daniela are nevoie de noi, de fiecare bănuț în parte, de fiecare gând bun, de fiecare clipă de rugăciune!

Dacă doriți și dacă puteți ajuta, puteți dona în conturile:

EUGEN MOVILĂ

BCR Iași

Cont Lei: RO70RNCB0318065011610001 

Cont Euro: RO 07 RNCB 0686065011610001

Cont de PayPal: sco_ri_lo@yahoo.com

Dumnezeu să vă răsplătească rugăciunile și faptele de milostenie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *