Inima lui Alexandru este Alexandra. Inima Alexandrei are nevoie de ajutor
I-am cunoscut prin intermediul unei fotografii de pe Doxologia. Doamne, cât sunt de frumoși!, mi-am spus. Am aflat, apoi, că se numesc Alexandra și Alexandru și iar mi-a plăcut potrivirea aceasta.
Următoarea veste despre ei, recunosc, m-a marcat. Nici acum nu pot descrie exact gama de sentimente, uimirea, bucuria și tristețea care mă încearcă.
Alexandra este diagnosticată de la naștere cu DSV (defect septal interventricular). Se știa că are, adică, o găurică între ventriculele drept și stâng. Alexandra nu avea, deci, o „inimă intactă”, atunci când Alexandru a cunoscut-o. Dar el i-a iubit inima, și sufletul, și chipul, și mâinile, și îmbrățișarea, și vorba, și puterea, și credința, și bunătatea – și a luat-o de soție. Când mulți bărbați iau inimi întregi, doar ca să le sfarme și să-și vadă, apoi, liniștiți de alte vieți – Alexandru al nostru a luat o „inimă defectă”, pitită într-o parteneră perfectă de viață! Așa se face că, oricât de tristă ar părea o poveste, Dumnezeu oferă întotdeauna un echilibru. Și pentru că Dumnezeu nu rămâne niciodată dator, Alexandra a primit un Alexandru – care s-o iubească și să-i fie alături la bine și la greu.
Acum doi ani, Alexandra s-a putut opera pe cord deschis. Atunci s-a dovedit că avea sindromul „swiss cheese” – adică peretele ventricular nu avea doar o găurică, ci era plin de găurele, iar inima era mărită. Această intervenție a avut rostul ei, dar nu a reușit în totalitate. Abia acum Alexandra mai are o singură găurică în peretele inimii. Îmbucurător, dar nu suficient. Căci de la operație și până în prezent, prin acel loc picură din ce în ce mai mult sânge… Acest fapt duce la supraîncărcarea circulației pulmonare a atriului și ventriculului stâng, dar și la scăderea cantității de sânge trimisă în circulația sistemică. Infecțiile respiratorii frecvente, insuficiența cardiacă, endocardita infecțioasă, aritmii, accident vascular cerebral – acestea sunt, din păcate, doar o parte dintre complicațiile la care poate ajunge un pacient cu defect septal ventricular.
Ca să nu i se mai deschidă odată toracele, a doua operație fiind și mai complicată și riscantă – pentru Alexandra există o metodă de închidere noninvazivă, prin artera și vena femurală de la piciorul drept, cu un instrument tip umbreluță, numit amplazer. „Această intervenție nu e decontată de CAS și nici de Ministerul Sănătății. Costă între 5.000 și 10.000 de euro în România. Umbreluța va acoperi găurica și eu voi sta la pat numai 6-12 ore. Apoi voi putea face eforturi minime și după șase luni nu voi mai avea nicio restricție. Nu știu prețul exact, pentru că am apelat la mai mulți doctori din țară și din străinătate. Prețurile variază de la doctor la doctor, dar și de la caz la caz. În România sunt puțini medici care fac această intervenție și cel mai probabil voi merge în străinătate, mai exact la Roma, în Italia”, explică Alexandra.
La ea, boala nu e evidentă, dar se simte. Are zile bune, dar și zile mai puțin bune, în care obosește repede, răcește repede, nu suportă căldura și aerul închis, doarme mult, dar starea de somnolență nu o părăsește, are aritmii, palpitații, bătăi mari ale inimii, tensiune… și lista poate continua. Alexandru îi este alături, îndrăgostit, fericit, soț adevărat. Încrezător.
Încrezători sunt și medicii, care au spus că intervenția cu umbreluța ar putea avea câștig de cauză în proporție de 95%. Însă, fără bani, e mai greu.
Pentru Alexandra, dar și pentru Alexandru! Fiecare dintre noi poate contribui la construcția și repararea unei inimi! A unei soții și a unei familii care merită premiul cel mare pentru lecția de iubire perfectă… într-o lume imperfectă!
Un bănuț, oricât de puțin, poate însemna darul nostru de preț!
Conturile în care putem dona sunt deschise pe numele Alexandru Luca.
Cont în lei ING: RO40INGB0000999901128689
Cont în lei BRD: RO53BRDE240SV87779052400
Cont în euro ING: RO48INGB0000999903406978, Swift: INGBROBU
Pe Facebook a fost creat și un grup, Ajutor pentru Alexandra. Puteți intra, puteți licita atunci când vedeți ceva ce vă place, puteți oferi voi ceva – și tot așa. Important e rezultatul final – să se adune bănuți suficienți pentru Alexandra!
Aș vrea ca inima Alexandrei – și, cu atât mai mult, inima lui Alexandru – să fie modele pentru inimile noastre.
10 Comments
cata
Operatia despre care se vorbeste in articol poate fi facuta fara cele mai mici probleme in tara, in mod gratuit. Astfel de operatii au fost efectuate la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi la copii de varsta foarte mica deci la adulti chiar nu este o problema. Daca doriti puteti lua legatura cu Institutul, deci nu are sens strangerea de fonduri.
Multa sanatate.
Luca Alexandra
Cata, eu sunt pacienta Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași de aproape 4 ani. Acolo am făcut prima intervenție și de acolo am primit recomandarea pentru închidere cu amplazer. La ei se fac decontate de CAS doar operațiile clasice, pe cord deschis, cele cu amplazer se plătesc de către pacient. Este doctor care face această intervenție în institut, dar tot cu bani se face.
Din ce stii tu da, într-adevăr s-au pus umbreluțe la copii în institut, mai exact la 100, însă printr-un proiect cu fonduri Europene al Facultății de Medicină, în colaborare cu spitalul Parhon și cu încă unul din Roma, pentru a pregăti cadre medicale. Acest proiect s-a încheiat și a fost destinat doar copiilor până la 18 ani. Nu mai sunt în următorul an astfel de proiecte, iar la mine se recomandă închiderea rapidă a dsv-ului și nici cu formularul E112 nu reușesc să fac prea multe în timp util.
Ai aici detaliile despre cele 100 de inimi salvate :http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-100-copii-cu-malformatii-cardiace-operati-gratuit-la-iasi-primul-are-doar-1-an–91112.html
Mulțumesc!
Sabina
La rândul meu va sfătuiesc sa luați legătura cu cei de la „Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplante” din Targu Mures. Din propria experiența daca reusiti sa ajungeți pe mâinile domnului doctor Horatiu Suciu si a echipei dumnealui, înainte de a merge mai departe. La Targu Mures sunt medici foarte buni care salvează anual mii de inimi! Multa sănătate! 🙂
Luca Alexandra
Sabina, am fost la Târgu Mureș acum o lună și domnul doctor Horați Suciu face intervenții pe cord deschis, cele intervenționale, prin venă le face altcineva. Pentru intervenția de care am eu nevoie nu sunt specialiști nici la Tg. Mureș.
De asemenea la clinica, Ares din București, am apelat, și ieri am primit răspuns negativ. Dr. Dan Deleanu și echipa nu mai fac intervenții pentru DSV decât în cazuri excepționale și acel caz nu sunt eu. Și menționez că am apelat și la serviciile Institutului Inimii din Cluj și la fel sunt fără un răspuns afirmativ.
Prin urmare, singura posibilitate ce a mai rămas este calea străinătății. Slavă Domnului că există această posibilitate!
În curând voi primi răspuns de la două clinici din Italia!
Mulțumesc pentru sfat!
Sabina
In cazul acesta te inteleg. Eu stiu ce inseamna așteptarea aceasta si sunt alaturi de tine prin rugăciune. Cu ajutorul lui Dumnezeu orice lucru are o rezolvare! Inca odata, sănătate multa iti doresc!
Lucian
Alexandra, noutati cu clinicile din Italia? Daca ai nevoie, pot caza pe cineva din familie la mine, daca vrei sa-ti fie aproape.
Locuiesc la Roma. Indrazneste cu orice si daca imi sta in puteri incerc sa ajut!
Luca Alexandra
Lucian, cred că soțul meu va avea nevoie de cazare. Cum luăm legătura?
anda_elena
Alexandra, îți trimit eu acum adresa lui Lucian în privat.
Luca Alexandra
Vă mulțumesc pentru toate gândurile voastre bune îndreptate asupra mea! Am fost internată în perioada 4-11 decembrie la Roma la European Hospital pentru investigații și am primit vestea ce minunată! La finalul lui ianuarie începutul lui februarie voi face intervenția de închidere a defectului cu umbreluța-Amplazer, nu știu data exactă pentru că aștept telefonul medicului. Intervenția are deja acoperite toate costurile! Ne rămâne să ne rugăm la Dumnezeu să facă voia sa!
Pingback: