Maica Domnului
Bucurii,  Pentru minte,  Pentru suflet

Ziua Mamei noastre

Noul an bisericesc debutează cu sărbătorirea unui eveniment deosebit – naşterea Maicii Domnului. Ziua de astăzi marchează începutul mântuirii noastre.

Maica Domnului este mama lui Hristos şi mamă a întregului neam creştinesc. Mamă a mea, Mamă a maicii mele, Mamă a copilului meu! În timpul vieţii Sale pământeşti, Iisus a ascultat de Maica Domnului învăţându-ne ca, la rândul nostru, să-i iubim, să-i respectăm şi să-i cinstim pe părinţi. În continuare, Maica Domnului ne este mijlocitoare în faţa lui Dumnezeu. De aceea, nu trebuie să uităm de Mama noastră din Ceruri. Să ne rugăm neîncetat ei, cu inimă curată şi smerită, cu multă credinţă în ajutorul său şi în dragostea nemărginită pentru lumea aceasta!

Poate că sună pompos toate… dar se simt atât de viu și de curat! E atâta liniște când te arunci în brațele ei!… Când înțelegi că nu ești singur și că, oricât de mult ai greșit, prin pocăință adevărată și prin dorință de îndreptare oricând îți poți recăpăta statutul de fiu! Ea e acolo, să ne ajute, ea plânge pentru mine și pentru tine și pentru sufletele noastre de care, de atâtea ori, ne batem joc…

Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim. Amin.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *