Evenimentul

La mulți ani, Evenimentul Regional al Moldovei!

La 27 mai 1991 eram în clasa întâi :). Făceam parte din prima generație de elevi de după revoluție și asistam la multe alte „prime generații”.

La 27 mai 1991, Evenimentul Regional al Moldovei ieșea din tipare. Fără internet, fără telefoane mobile, fără fițe și fără mofturi, generații și generații de jurnaliști au făcut ca ziarul să crească mare și frumos, voinic, stăpân pe lume și pe informații. Ziarul a rezistat și a devenit cu atât mai puternic în era internetului, a telefoanelor mobile, a reportofoanelor digitale. Ziarul a rezistat pentru că jurnaliștii n-au amorțit într-un scaun de birou, în fața unor ecrane, ci au continuat să facă talpă, să bată pe la uși, să intre pe ferestre, să cunoască oameni și subiecte superi tari, să umple cu scris de mână tone de agende. Ziarul a rezistat și atunci când mulți au abandonat, mulți au falimentat, mulți n-au mai crezut în hârtie. Trecut prin toate vremurile și peste toate ieșit biruitor, Evenimentul Regional al Moldovei împlinește astăzi 25 de ani.

Anunț asta cu bucurie, cu prietenie, cu emoția omului legat sufletește de Eve și de o parte consistentă a oamenilor săi. Primele mele articole de licean, în perioada 2000-2002, au apărut în pagina Forever Young a Ziarului Evenimentul. Așa mi-am câștigat și primii bănuți :). În 2009 am revenit în sfera Evenimentul – angajat cu normă întreagă și cu un nou nume de familie. În timpul perioadei Evenimentul ne-am întregit ca familie și tot munca de la ziar a însemnat o rampă de a mă lansa către serviciul de astăzi.

Foștii mei colegi sunt prietenii mei. Foștii mei șefi sunt tot prieteni și oameni dragi, iar întâlnirile ne sunt întotdeauna prilej de bucurie. Și-atunci, cum să nu fie tot bucurie ziua de astăzi? Cum să nu simt că e și ziua mea un pic? În sufletul meu, tot ceea ce înseamnă Ziarul Evenimentul Regional al Moldovei ocupă un loc special.

La mulți și buni ani celui mai longeviv cotidian ieşean şi regional al momentului! La mulți ani, Evenimentul! La mulți ani, dragi colegi! La mulți și buni ani, dragi cititori! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *