Icoana Maicii Domnului de la Catedrala Mitropolitană din Iași

Icoana Maicii Domnului - Catedrala Mitropolitana din Iasi
Foto: Oana Nechifor

O icoană tare dragă mie. Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, din Catedrala Mitropolitană din Iași. E cunoscută drept „Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Socola”, căci acolo a fost așezată ea pentru prima dată… și acolo a plâns mult și vizibil, cutremurând pe cei care veneau să vadă minunea.

Lacrimile Maicii Domnului probabil că nu se opresc niciodată… dar nici lacrimile multora dintre credincioșii care vin să se închine la Mitropolie nu-și mai pun frâu, atunci când se întâlnesc față în față cu Mama. Am câteva momente foarte intense, petrecute înaintea icoanei acesteia. Mă leagă multe de ea – răspunsuri la întrebări și noi începuturi în viață.

Pure coincidențe – pentru unii care nu-și bat capul. Bucurii uriașe – pentru cei care simt să-și deschidă mintea și sufletul.

În partea stângă a Catedralei Mitropolitane din Iași, cam în aceeași linie cu racla Sfintei Parascheva – care este în dreapta – Maica Domnului ne veghează pașii. Ne mângăie și ne alină durerile, ne iartă și ne primește înapoi în brațele sale… oricât de nevredici am fi de această cinste!

Aici puteți citi mai multe despre icoana pe care o cinstim astăzi, pe 1 februarie – și, în fiecare zi!

S-ar putea să-ţi placă şi...

2 comentarii

  1. `Coincidenta` sau nu, si pe mine ma leaga de aceasta minunata icoana `raspunsuri la intrebari si noi inceputuri in viata`. Este speciala si pentru mine, dar nu stiam atat de multe despre ea. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *