Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte,  Şcoala părinţilor

Fiecare viață este un dar

De câteva zile, imaginea asta îmi umple sufletul. O văd și mă înveselesc. Și mă înduioșez. Și mă entuziasmez. Apoi, mă întristez. E atât de colorată, atât de optimistă, atât de vie! În același timp, îmi vorbește despre 96% moarte.

mama si copiii

În apărarea vieții, sâmbăta aceasta, pe 21 martie, se va organiza o nouă ediție a Marșului pentru Viață. Sub deviza „Fiecare viață este un dar”, în 60 de orașe din România și din Republica Moldova oamenii sunt chemați la o plimbare și la un strop de conștientizare.

La Iași, de la ora 13.30 se va porni pe traseul Piața Unirii – Colegiul Național – Bulevardul Independenței – Strada I.C. Brătianu – Teatrul Național „Vasile Alecsandri” – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu oprire în fața Catedralei Mitropolitane.

Mars pentru viata

Tema din acest an își propune să evidențieze faptul că fiecare viață este unică și are o valoare infinită, iar societatea nu are decât de beneficiat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale și, în particular, dacă sprijină mama să dea naștere atunci când se află într-o situație dificilă.

De altfel, ziua de 21 martie a fost aleasă că dată a Marșului și pentru că este Ziua Mondială a persoanelor cu Sindrom Down. Ceea ce am aflat, în acest context, este de-a dreptul înfricoșător. Conform statisticilor, la nivelul Uniunii Europene, dintre copiii diagnosticați cu Sindrom Down, aproximativ 96% au fost avortați.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *