D'ale jurnalismului,  Hopa tropa prin oraş

ȘOC! S-a lansat Fonoteca Excelenței!

Ne-am tot obișnuit cu gândul că jurnaliștii-s setați pe rău. Pe sânge și pe false modele. Pe o fugă continuă după senzațional. ȘOC! Există și excepții! Deloc puține! Există și jurnaliști care nu uită că sunt, în primul rând oameni – că lucrează pentru oameni și pentru sufletele lor. Există și jurnaliști care luptă contra curentului și care vor să scoată la înaintare adevăratele modele. Din tabăra aceasta face parte și Raluca Daria Diaconiuc – una dintre cele mai de demult colege de-ale mele, din vremea Radio Iași.
Raluca a întâlnit mereu, în goana ei după subiecte, copii geniali. Iașul mustește de talent și, ȘOC!, Raluca a putut lucra fără sânge și groază la niște proiecte de senzație. A prezentat ascultătorilor exemple concrete de pasiune, dăruire, muncă, sacrificiu, podium – porțelanuri de cea mai fină calitate. Așa au apărut interviuri după interviuri, știri și reportaje cu și despre copii talentați.
Fără pretenția de a-i fi cunoscut pe toți sau de a fi consumat toate informațiile într-o singură carte, Raluca a lansat astăzi Fonoteca Excelenței. 188 de pagini, 15 interviuri și un audiobook. O muncă de săptămâni, luni, ani – și copii care au crescut sub ochii ei.

În ordinea din carte, vorbim despre:
1. Vladimir Cantemir (tobe)
2. Andrei Cerbu (chitară + karting)
3. Ioana Chiriac (pian)
4. Mălina Ciobanu (vioară)
5. Evelina Cojocaru (balet)
6. Raluca Cordobina (dans sportiv)
7. Gimnis Iași (gimnastică aerobică)
8. Mădălina Lefter (solist vocal)
9. Radu Miron (olimpic la matematică)
10. Codin Păcuraru (olimpic la matematică)
11. Maria Pascal (balet)
12. Diana Petcu (solist vocal)
13. Magda Rotaru (olimpică la italiană)
14. Bogdan Raicu (șahist și olimpic la matematică)
15. Trupele de teatru în limba franceză de la Colegiul „Mihai Eminescu” Iași

Fonoteca Excelentei - Raluca Daria Diaconiuc

Maria mea a fost foarte încântată să cunoască o parte dintre copiii cu adevărat mari! A fost cu atât mai încântată, cu cât pe unii îi știa deja de la televizor sau de la diverse spectacole, iar acum îi avea la un scaun distanță! Logic, a fost încântată ca, pe cartea pe care am cumpărat-o, să primească autograf de la Raluca Daria Diaconiuc! Felicitări copiilor! Felicitări, Raluca!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *