Hopa tropa prin oraş

Valuri de omenie

Dacă nu apucam să scriu, nu cred că mi-o puteam ierta! Ideea este mult prea faină, iar ce fac oamenii aici nu e de neglijat. Ei fac… ceea ce, într-un fel, susțin și eu pe blog – dar, printr-o muncă mai mare de echipă și la un nivel mult mai ridicat.
Ei, prietenii de la Fundația Comunitară, au adunat 12 cazuri – fiecare deosebit în felul său, pentru care ne îndeamnă la luptă! Lupta se dă la Ștrandul Municipal, astăzi, de la ora 16. Prin ture de bazin, pe care diverși voluntari au ales să le parcurgă înot, susținând un caz. Fiecare înotător, la rândul lui, are oameni care îi răsplătesc munca – printr-o sumă fixă sau printr-o sumă minimă de un leu – pentru fiecare tură de bazin. Pare complicat… dar, nu e deloc. Iar la sfârșit, toată lumea se bucură de o schimbare! O schimbare în fața căreia nu poți rămâne indiferent.

Hai să vedem cele 12 cauze. Analizează cu atenție și vezi în care dorești să te implici! Ai 10 lei? Poți face mult bine cu ei!

* Asociația C.O.N.-TOUR își dorește să construiască un skatepark indoor mobil adecvat practicării sporturilor moderne precum skateboarding-ul, rolerskating și BMX.

* Fundația Iosif şi-a propus să aibă grijă de 50 de copii din familii defavorizate, aflaţi în risc de abandon şcolar, să îi sprijine în scăderea numărului de absenţe (cu 50%) şi creşterea mediei generale.

* Răcilă Ștefănuț este un tânăr de 26 de ani care, în 2011, a fost diagnosticat cu leucemie. Ștefănuț are colegi extraordinari care-l sprijină și sunt hotărâți să lupte alături de el.

* Fondul de Burse al Fundaţiei Comunitare Iaşi îşi propune să sprijine tinerii cu rezultate şcolare şi extraşcolare deosebite, care muncesc cu pasiune şi determinare, dar nu au posibilitatea de a excela din cauza lipsei resurselor financiare.

* Fundația Serviciilor Sociale Bethany are ca obiectiv recuperarea și reabilitarea psiho-motorie a 30 de copii cu dizabilități, prin includerea lor într-un program integrat de terapie.

* Fundaţia Comunitară Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi şi Asociaţia ROTALENT colaborează pentru a realiza Club IQ (Iaşi), centru de stimulare a performanţei olimpicilor ieşeni, cu acces la resurse educaţionale formale şi nonformale suplimentare.

* AIESEC Iaşi are obiectivul de a aduce traineri internaţionali, care să predea limba engleză copiilor din centrele de plasament şi alături de care să desfăşoare zilnic activităţi multiculturale.

* Asociaţia Mai Bine va crea un Centru Urban de Inițiative Bune (CUIB), o întreprindere socială cu obiective sociale, de mediu şi economice, care pot asigura un impact pozitiv în comunitatea ieşeană.

* Fundaţia Solidaritate şi Speranţă îşi propune să asigure zilnic, pe parcusul unui semestru şcolar, sprijin alimentar şi un prânz cald pentru 60 de copii aflaţi în dificultate.

* Fundaţia Comunitară Iaşi îşi doreşte, prin Fondul „Ideile tale schimbă Iaşul”, să sprijine proiecte care dezvoltă atitudini civice şi aduc o schimbare la nivelul mentalităţii colective şi a comportamentului.

* Asociația Salvați Copiii Iași își propune să ajute 40 de mame și gravide din mediul rural și să îmbunătățească calitatea vieții copiilor cu vârste între 0-5 ani, reducând astfel considerabil rata mortalității infantile.

* Programul YouthBank al Fundaţiei Comunitare Iaşi are scopul de a încuraja implicarea tinerilor în viaţa comunităţii şi de a oferi o alternativă la petrecerea timpului liber.

Swimathon

Dacă doriți să susţineți una sau mai multe cauze, puteți intra pe site-ul oficial www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro şi vă puteți înscrie pe formularul pus la dispoziţie pentru susţinători. La fel de bine, vă puteți prezenta direct la Ștrand, astăzi, de la ora 16! Swimathon face valuri!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *