Hopa tropa prin oraş,  Verde...

Învie străzile!

La sfârșitul săptămânii acesteia, strada Pogor și zona Muzeului Literaturii Române au fost colorate și animate. S-a desfășurat Street Delivery, un eveniment menit să amintească ieșenilor cât de important este spațiul public viu! Au fost multe evenimente culturale și artistice și cred că s-au făcut mii de poze, la fiecare detaliu în parte.

Șapte. Șapte poze voi pune și eu – despre șapte idei care mi-au stârnit interesul. Un rezumat, bineînțeles, a tot ceea ce s-a petrecut acolo!

Teilor le-a fost acordată o importanță deosebită…

O idee foarte interesantă a fost expunerea unei hărți a Iașului și îndemnarea fiecărui trecător să spună ce anume îl leagă de Iași. Astfel, toate străduțele a fost împânzite de bilețele cu amintiri sau cu planuri de viitor.

* Aici am să iau Bac-ul.
* Aici am spus pentru prima oară „te iubesc”!
* Aici mi-a căzut toba de la mașină :). 
* Prima bere.
* Aici încep primul job.
* Aici locuiește puiul clocit de Antonia.
* Aici ne-am cunoscut și ne-am împăcat, dar degeaba!

Furnicile astea străineze și nebune – adevărați gândaci, aș spune eu! – au făcut senzație. Nu cred că mulți înțelegeau despre ce a vorba, dar toată lumea râdea în preajma lor.

Am lăsat la final un mesaj valabil și acum, după ce-a trecut Street Delivery. Poate că ar trebui să ne îmbrăcăm mai mulți așa. Poate că și mai mulți ar trebui să respectăm promisiunea.

Perioada asta este împânzită de evenimente prin întreg orașul. Motiv pentru care petrec mai mult timp pe afară, decât la calculator și, implicit, pe blog. Voi reveni, însă, cu noi povești!

2 Comments

  • Fitness Iulia

    Buna ziua!

    Felicitari pentru evenimentul organizat, verisoara mea a fost prezenta in acea zona si se pare ca a fost o reusita. Intrebarea este urmatoarea, vom reusi sa ne reorganizam si sa mai promovam manifestarile de calitate? O vara minunata va doresc!

  • Monica Dress

    mi se pare nemaipomenit de frumos faptul ca tot timpul se organizeaza chestii interesante si atrgatoare la iasi
    ideea cu harta iasului exprimata in sentimente si trairi este superba
    bravo si felicitari organizatorilor
    p.s furnicutele-gandacei sunt superamuzante

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *