Maria-Paula,  Pentru suflet

Astăzi am cunoscut-o pe Paula

După cum unii dintre voi deja ştiţi, pe Maria noastră o cheamă şi Paula. O sărbătorim pe 29 iunie, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi continuăm petrecerea pe 30 iunie – ziua în care s-a născut.
Ei… faţă de alţi ani, în care am fost neatentă, de câteva zile mi-am propus să-mi amintesc să-i spun copilei nostre La mulţi ani şi astăzi, când în calendar stă scris numele fecioarei şi muceniţei Paula.
Implicit, mi-am dorit să cunosc măcar o frântură din viaţa acestei sfinte. Şi-am aflat că Paula avea grijă de toţi cei aflaţi în temniţă pentru credinţa în Hristos. Le îngrijea rănile, îi hrănea şi le era alături. Îndrăzneala ei de a fi aproape şi celorlalţi sfinţi menţionaţi astăzi în calendar (Sfinţii Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie, Claudie) şi de a le lua trupurile după ce au fost ucişi nu a rămas fără urmări.

Oamenii împăratului Aurelian au prins-o şi au obligat-o să aducă jertfă idolilor. În urma refuzului ei, a fost dezbrăcată şi bătută cu bice şi cu toiege. Vă imaginaţi cum era… Totuşi, prin arătare de înger, Paula a redevenit complet sănătoasă. Minunea aceasta a făcut-o să prindă curaj la mucenicie. A fost, din nou, chinuită în multe feluri şi, într-un final, pentru că nu a vrut să renunţe la credinţa pentru Hristos, i s-a tăiat capul.

Sfântă muceniţă şi fecioară Paula, roagă-te pentru noi, păcătoșii!

[Sursă foto şi informaţii: aici.]

2 Comments

  • Serafim

    Puterea unui împărat, oricât de mare, nu poate nici măcar pe o fată s-o facă să-și schimbe gândul. Și mai sunt încă și azi atât de mulți care caută astfel de putere… fără nici o putere.

    Cu adevărat „zis-a cel nebun întru inima sa că nu este Dumnezeu”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *