Hopa tropa prin oraş

T-Rex Express are staţie la Iulius Mall

La sfârșitul săptămânii trecute am fost cu Maria la dinozauri. Și… pentru că dinozaurii mai stau în Iași doar până duminica aceasta, pe 26 mai – am zis că e bine să nu mai întârzii momentul scrierii. Dacă ai sau n-ai copii – unul din planurile tale de week-end se poate opri în parcarea de la Iulius Mall.

E adevărat că, pentru a intra în cortul XXL Dino Park trebuie să fii pregătit – sufletește, dar și din punct de vedere financiar. Intrarea pentru un adult este 25 de lei, iar pentru copiii de peste 3 ani – 20 de lei. Maria împlinește 3 ani peste o lună și un pic, așa că ea a beneficiat de gratuitate. La curaj am avut puțin de lucrat – dar, nici aici nu ne-am făcut de râs.
E destul de ciudat să treci, de-o dată, de la zgomotul asurzitor din stradă, la un alt zgomot, de fiare sălbatice. Dacă la acesta se adaugă și urletul unor copii, nu e de mirare ca prima reacție a odraslei tale să fie aceea de a căsca ochii mari și de a se lipi bine de tine! 🙂 Din fericire, Maria a înțeles repede că dinozaurii – deși uriași, unii mișcători și destul de fioroși – nu sunt vii. Sunt doar niște păpuși mari! Ca niște roboți! Și, uite ce bine seamănă cu prietenii tăi din T-Rex Express!, i-am spus. Cu cât înaintam în lumea aia de desene animate a ei și de Jurassic Park a mea, cu atât începeam să ne obișnuim cu sunetele din dotare. Așa că, am ajuns să ne pozăm cu toți dinozaurii, mișcători și nemișcători, pui sau adevărați giganți!

Când mi-am auzit copilul că vrea să călărească dinozaurul dansator, m-am bucurat maxim! Aceea a fost, până la urmă, garanția că îi place aici și că momentul sălbatic nu a fost decât un nou punct bifat în planul de distracții!

Aventura asta a mai costat 10 lei. Și-ar mai fi putut costa între 10 și 70 de lei, dacă insista să cumpărăm o jucărie-dinozaur. N-a insistat… iar eu n-am ezitat să-i reamintesc că avem deja acasă o turmă întreagă de astfel de arătări.

Până la urmă, distracția de la care nu mai puteam s-o scot pe Maria – care a mai fost și gratis – s-a petrecut la locul cu nisip. Acolo, copiii deveneau pe dată mici arheologi. Înarmați cu pensule și cu multă curiozitate, ei descopereau oase dintr-o lume pierdută. După ce le descopereau, le îngropau și luau jocul de la capăt.

A  fost o dimineață interesantă și altfel. Nouă ne-a plăcut mult și-am vorbit și mai mult despre experiența zilei de sâmbătă. O zi de vineri, una de sâmbătă și una de duminică mai aveți și voi la dispoziție – pentru a trăi emoția pe viu. Cea mai mare expoziție cu dinozauri în mărime naturală, o parte dintre ei robotizați vă așteaptă în Tudor Vladimirescu, parcarea Iulius Mall.

2 Comments

  • Madalina

    Luni am fost si eu cu Dav, si i-a placut foarte mult! La buget insa m-a „piscat” bine, caci cei 45 de lei (biletele noastre), 10 lei pentru urcatul pe dinozaur si inca 10 lei pentru un ou jucarie, din care iesea dupa vreo 2 zile de stat in apa, un dinozar, nu au reprezentat o investitie chiar mica pentru o ora de zburdat printre animalele robotizate.
    Insa m-am bucurat de entuziasmul lui, mai ales ca e pasionat de dinozauri! I-a placut mult masuta cu oase, si a curatat cu migala fiecare chestiuta de pe-acolo 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *