Hopa tropa prin oraş,  Pentru minte

Susţine olimpicii ieşeni!

Cine mă cunoaște, știe că îmi plac… olimpicii! Că-i susțin, că scriu la ziar și pe blog despre ei, că mă plec în fața măreției lor. Că-i respect pentru efortul susținut, pentru felul în care își sacrifică timpul liber, somnul, viața. Pentru faptul că ei nu văd niciun sacrificiu în toată munca lor și pentru faptul că relaxarea înseamnă un nou exercițiu, un nou experiment, o nouă descoperire. În acest context, rezultatele excepționale pe care zeci de elevi ieșeni le obțin, an de an, la competiții naționale și internașionale – nu mai sunt o surpriză! Ele, însă, bucură – și ne dau de gândit!
Elevii buni câștigă. Duc numele Iașului și al României peste mări și peste țări. Ne reprezintă. Dar, noi?! Noi ce facem pentru ei? Le mulțumim în vreun fel? Prea puțin. De aceea, acum e timpul să spunem mulțumesc! Nu ia mult  – doar cât să trimiți un sms. Nu costă mult – 2 euro – dar oferă un cadou nesperat pentru tineretul cu ceva mai multă substanță cenușie – născut și crescut, din păcate, într-o societate cenușie…

Cei de la Fundația Comunitară au început un proiect foarte fain. Ei chiar vor să facă ceva pentru olimpici! Ei vor să înființeze un Club IQ la Iași, primul club al olimpicilor din România. Un loc de relaxare și de studiu, o casă a lor – altfel! Pentru a se înființa și a se dota acest loc, e nevoie de fonduri. De aceea, în acest scop, până pe 16 decembrie, există numărul de sms – 8862. Printr-un simplu sms, care valorează 2 euro, putem participa și noi la închegarea acestui proiect. Merită olimpicii noștri? Merită!

Clubul va fi dotat cu o bibliotecă virtuală, cu o sală de creație și training și cu o sală de recreere. Și nu vor exista doar încăperi și aparatură modernă, ci și oameni care să vină în sprijinul olimpicilor – în activități deosebite. Astfel, se vorbește deja despre un program de mentorat și stagii, un program de educare a caracterului, un program de dezvoltare a abilităților personale. Și lista nu se oprește aici.

Ce spui? Merită să trimiți un sms la 8862 și, cu doar 2 euro, să oferi o împărăție demnă de un olimpic? Eu dau din cap, în semn de aprobare totală! Salut inițiativa și mă bucur de orice pas, oricât de mic sau de visător se face pentru olimpici!

Ieri am vorbit cu o doamnă profesoară pensionară, care a produs zeci de olimpici internaționali. Mi-a spus că ar trebui să ceară pensie de la Franța, Anglia, Canada… pentru că toți olimpicii dumneaei au plecat din țară, spre zări mai luminoase. De aceea, zic, e momentul să începem totuși să spălăm și zările României. Și să încurajăm orice inițiativă ce are ca scop oferirea unui trai mai bun și a unei șanse aici.

Olimpicii ieșeni de acum sunt încă acasă. Să-i facem să se simtă bine acasă! Și să-i ajutăm să își îndeplinească cele mai frumoase vise ale lor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *