Pentru minte,  Publicitare

Bucuria sărbătorilor prin ochii iLUX

Întotdeauna m-a enervat ideea de Crăciun pregătit încă din noiembrie. Cam în luna asta magazinele se umplu de globuri, beteală, promoții. Moși Crăciuni de toate felurile ne invadează spațiul – din vitrine, din parcuri, din reclame. Brazii apar în piețe sau pe la marginea drumului, dozele de vin se cocoloșesc bine în beci… totul pare a fi perfect și gata rezolvat, de măcar o lună înainte! Apoi, începe să se apropie și Crăciunul. Cam târziu sau… nu știu cum să zic – dar, aproape că ne-am și plictisit de el, prin toate copiile lui hidoase.
Și, totuși, vine Crăciunul cel adevărat. Șoc! Mai sunt trei zile până la Crăciun și, deși am crezut că avem toată viața la dispoziție să punem la punct detaliile, am uitat ceea ce era mai important! Șoc! Până ne-am dezmeticit, a mai trecut o zi! Mai sunt două zile până la Crăciun și am reușit performanța – din nou!!! – de a nu cumpăra niciun cadou celor dragi!?
E culmea cum e timp de toate, mai puțin de lucrurile care cu adevărat contează. E culmea că facem așa un an, doi, trei, să ne promitem că nu vom mai repeta în veci greșeala și, apoi… șoc! Să apelăm la coşul cu de toate – sticlă de vin, cozonac, ciocolată… – pentru a ne şterge păcatele. Ce mai contează că e un cadou pe care îl poţi oferi oricui, fără să intereseze, fără să deranjeze, dar şi fără să emoţioneze?…

În contextul acesta, am citit ceva care mi-a plăcut. În care se vorbea despre idei de cadouri de Crăciun pentru femei, despre idei de cadouri de Crăciun pentru bărbaţi – personalizate, cu drag, pentru acea femeie, pentru acel bărbat din viaţa noastră. Am citit un Credo iLUX, parte din campania Trăieşte spiritul Crăciunului – pe care l-am împărţit în şapte puncte. Și-l împărtășesc cu voi, pentru că așa vede iLUX lucrurile și așa mi se pare și mie că ar fi normal să le vedem!

* Un adevărat cadou de Crăciun este strict legat de bucuria Crăciunului. Trebuie să genereze o amintire, un moment plăcut, o emoție – pentru a avea valoare! Nu contează că este cumpărat dintr-un magazin obişnuit sau face parte din lista de cadouri online. Trebuie să ţină cont de gusturile şi visele celui care îl primeşte. 

* Oferirea unui cadou de Crăciun se face din toată inima! Deloc din obligație! Se face pentru zâmbetul și bucuria celui care îl primește! Zâmbet şi bucurie care ne vor încălzi şi nouă sufletul!

* Cadoul se cumpără în tihnă, cuprins de spiritul Crăciunului, absorbit de farmecul sărbătorilor! Balanţa trebuie să încline spre frumos, suflet, inedit – mai mult decât spre o sumă calculată precis.

* Crăciunul e prezent, dar e şi o parte importantă din copilăria noastră. Pe care nu ar fi rău s-o retrăim, de câte ori avem ocazia. Crăciunul e un glob la care ţinem mult, e bradul pe care dorim să-l împodobim cât mai frumos, e darul care ne aşteaptă, cuminte, e Moşul ce ne cheamă să-i spunem o poezie. Crăciunul e Naşterea Domnului, e vreme de colindat şi de petrecut în familie.

* Spre deosebire de alte momente în care oferim cadouri, acum ne permitem, mai mult decât de obicei, să ne jucăm!  Să oferim acel cadou altfel, surprinzător, având complici bradul, copiii, pe Moş Crăciun!

* La Crăciun putem fi copii, dar şi adulţi, bucurând alţi adulţi şi transformându-i, pentru o clipă, în copii! Magia sărbătorilor se împleteşte perfect cu trăirile noastre!

* Ultima parte ne scoate cumva din magie şi ne responsabilizează. Pentru că ne reaminteşte că nu ne plac cadourile pe care le-am primit din obligaţie. Că, implicit, n-au cum să placă darurile pe care le-am face din obligaţie, oricât de dragă ne-ar fi persoana pe care ne grăbim s-o fericim!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *