Din online,  Pentru minte,  România

Românii sunt oameni buni

Am învăţat să vorbim despre noi ca despre ultimii oameni. De teamă să nu ne ia alţii peste picior, ne plecăm capul şi debităm prostii. Uneori, defectele ne sunt, parcă, motive de amuzament şi de mândrie. Şi aşa ajungem să ne jignim noi pe noi, uşurând treaba celor care nu fac altceva decât să arunce găleţi de noroi peste numele de român.

E păcat. E păcat că, la o simplă căutare pe Google, afli că românii sunt…

Repet. E păcat. Mai ales că ştiu cum sunt romanii. Ştiu asta în calitate de român, în calitate de român care a vorbit cu mulţi străini veniţi în România, în calitate de român ieşit din ţară. Românii sunt oameni buni. Sunt deştepţi, frumoşi, visători, credincioşi, amuzanţi, creativi. Românii sunt valoroşi! Ca în fiecare caz, în orice pădure există şi uscăciuni. Puţine… multe… dar nu mai multe decât pădurea. De aceea, sprijin acţiunea dulce a celor de la Rom.

Rom lansează o campanie de schimbare a imaginii ţării noastre pe internet. Şi noi ne putem implica! Bineînţeles, dacă dorim. Dacă dorim să arătăm mai bine, mai real, mai natural. Dacă dorim să îi creştem pe copiii noştri într-o lume mai bună. Mai adevărată. Dacă dorim să le arătăm că ne pasă de viitorul lor. Şi dacă avem tăria de a afirma, cu mândrie, că suntem români!

Am auzit discutându-se despre idee, ca fiind o încercare de manipulare a lumii online. Cred că, în realitate, e o implicare uriaşă. Pentru că… ar fi cazul să ne deşteptăm şi să nu ne mai lăsăm în baza altora. Pentru imaginea noastră, a tuturor, trebuie să punem mână de la mână! Şi să fim buni. Azi, oricând!

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *