Competiţii

27. Cum am descoperit AMD Eyefinity

Când Andrei îmi spunea că are trei monitoare acasă, mă gândeam la trei calculatoare, câte unul în fiecare cameră. Nu mică mi-a fost mirarea atunci când, în acelaşi dormitor, am găsit toate cele trei ecrane, care funcţionau ca unul. Fără să mai ţin cont că prietenul meu este specialist în domeniul editărilor şi creaţiei de conţinut digital, dar şi specialist într-ale jocurilor de mare fineţe, nu conteneam să mă întreb care o fi  rostul unei asemenea investiţii într-o casă de om.

Andrei mi-a explicat că e un must have. Că munca lui a devenit mai uşoară şi mult mai apreciată de când beneficiază de tehnologia multi-monitor AMD Eyefinity. Că prelucrează filmările într-un timp mult mai scurt, oferind clienţilor săi o lucrătură de mare calitate. Că se poate întreţine, muncind bine, de la propriul domiciliu. Ca să mă lămurească pe deplin, a pornit sistemul, a deschis programul profi de la Adobe şi a început să monteze unul dintre videoclipurile pe care le avea în proiect. Uimirea mea s-a transformat în admiraţie pofticioasă, când am observat de câtă libertate de desfăşurare beneficiază şi cum îi umblă mâinile şi privirea, de la un monitor la altul.
AMD Eyefinity permite menţinerea aplicaţiilor importante la vedere, acestea fiind mutate de pe un ecran pe altul, în funcţie de prioritate. Astfel, rezultă o imagine de ansamblu a proiectului, uşurând editarea. O imagine de ansamblu pe trei monitoare, în acest caz – dar, cu posibilitate de extindere până la şase monitoare! Mi se părea uimitor să pot vedea pe un ecran materialul în curs de prelucrare, pe altul, materialul brut, iar pe celălalt – să mă joc cu vocile, fixându-le cu precizie peste imagini. Am aflat că acest lucru este posibil datorită plăcii video AMD Radeon HD din seria 6800. Minunat este faptul că poţi folosi şi numai un monitor, atunci când nu ai treburi sau jocuri complexe. Pentru că nu are nu singur output, AMD Eyefinity permite şi ieşiri 3D independente.

Totuşi, cum să ai o asemenea bogăţie în casă şi să nu profiţi de ea, la capacităţi maxime? Deşi nu sunt un mare gamer, nu am putut să nu intru şi în lumea fascinantă a jocurilor! Am avut parte de o panoramă de excepţie, pe o rezoluţie de 6060×1200! Aliens vs. Predator, Medal of Honour, World of Warcraft mi s-au părut parte din lumea mea – ori eu am intrat în lumea lor, cu totul!
E clar! AMD Eyefinity creează dependenţă, dar şi muncă de calitate şi statut de profesionist! E clar! Din momentul în care am făcut cunoştinţă cu noua cucerire a celor de la AMD, casa lui Andrei a devenit un loc minunat de petrecere a timpului liber!

[Postarea de faţă este a 27-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *