Competiţii

25. Şi-n ghips, tot în top!

Când eram pe cele mai înalte culmi ale carierei mele de designer, când toţi fluturaşii, toate machetele şi afişele care ieşeau din firmă purtau semnătura mea… am căzut. La propriu. O căzătură stupidă, în urma căreia medicii mi-au pus piciorul în ghips şi mi-au recomandat repaus total, pentru vreo trei luni.
Simţeam că, o dată cu mine se prăbuşeşte lumea! Iar eu… nu puteam face nimic! Familia îmi era aproape, colegii mă susţineau, inclusiv şefii mă alintau şi încercau să facă haz de necaz… însă eu mă simţeam captivă în casă şi inutilă complet.

Am fost vindecată, ca prin minune, atunci am primit un dar minunat! Săream într-un picior de fericire… şi aproape că aş fi sărit în amândouă picioarele, dacă nu mă opreau de la exces oameni de bine :). Pentru c-au observat că ideea de concediu medical mă scoate din minţi, superiorii mei au căutat o variantă de mijloc. Prin care să fiu utilă, să mă simt în câmpul muncii, dar să fac toate astea dintr-o poziţie comodă, de acasă. Aşa că mi-au adus, nu doar pentru această perioadă, ci pentru mine, de tot, un super monitor! Un model de monitor profesional, PA246Q, din seria P-IPS ProArt de la ASUS! Foarte uşor de utilizat, acesta oferă conectivitate ridicată, scala reală Quick Fit, ajustare personalizabilă de culori şi funcţia multitasking Picture-in-Picture, care permite vizualizarea de imagini de la mai multe surse de semnal, în acelaşi timp.
Nu puteam să cred că aveam ocazia de a lucra atât de profi, de acasă! Puteam să răspund cu uşurinţă la orice dorinţă a clienţilor, puteam să folosesc culorile într-un joc nemaipomenit, cu siguranţa că, de la serviciu, colegii mei voi imprima exact ceea ce am gândit şi am văzut eu pe ecran! Pentru că modelele PA246Q şi PA236Q sunt echipate cu panouri P-IPS, care garantează un gamut extins şi acoperă 98 la sută din spectrul Adobe RGB. Se pot reda, astfel, peste 1,07 miliarde de culori – un spectru cu 30 la sută mai larg decât cel pe îl oferă panourile LCD standard.
Un alt ajutor inedit l-a reprezentat faptul că puteam să lucrez întinsă în pat, din fotoliu sau dreaptă, pe scaun, fără să-mi fie teamă c-aş greşi vreo nuanţă. Pentru că super monitorul meu adoptă unghiuri de vizibilitate mari, de 178° atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Deci, se elimină schimbarea de culoare a ecranului, indiferent de unde şi cum îl priveşti.
În plus, datorită design-ului ergonomic, monitorul LCD profesional PA246Q se ajustează extrem de uşor şi precis, pentru o poziţie ideală pe orizontală (swivel) sau pe verticală. Ecranul poate fi rotit la 90 grade (tilt) pentru vizualizarea documentelor de tip portrait.

Au fost cele mai frumoase trei luni de concediu medical! Pe bune! Nici n-am simţit cum a trecut timpul, nici nu m-am plâns de dureri sau de oboseală. Am trăit varianta ideală a unui om… căzut. Nici şefii n-au avut motive să se ia de mine, nici clienţii n-au fost nemulţumiţi, nici colegii – care nu făceau, din urma mea, decât să imprime tot ceea ce le trimiteam. Cred că nu vorbesc cu păcat, dacă spun că, pentru un monitor PA246Q, a meritat să port ghipsul atâta timp!

[Postarea de faţă este a 25-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *