Competiţii

21. Fabrica de internet

Trebuie să mai recunosc în faţa cuiva că sunt dependentă de internet? Ok, recunosc! Dependenţa asta se trage atât din plăcerea de a fi mereu conectată la viaţa online, cât, mai ales, din necesitatea de a putea spune oricând prezent – într-o formă virtuală – la serviciu. Când ajung eu la redacţie, mai mult de jumătate dintre ştirile zilei sunt deja scrise şi transmise. La fel, pozele şi înregistrările pe care le-am realizat, au vechime pe site şi sute de vizualizări.

Trăim într-o lume a vitezei, în care publicul nostru doreşte informaţia la cald. Nici prin gând nu ne-ar trece să ne dezamăgim cititorii, mai ales când noile tehnologii sunt de partea noastră! Cea mai de preţ achiziţie, cel mai important instrument al meu – a venit ca o binecuvântare şi ca un sprijin nesperat în munca mea. De ceva timp, sunt fericita posesoare a unui  router nano BR-6258n de la Edimax. O minunăţie de care nu mă bucur doar eu, ci şi colegii de la alte redacţii, alături de care fac teren – pe acelaşi domeniu.
În multe situaţii, în sălile în care se susţin conferinţele de presă, ori în birourile de presă ale unor instituţii, ne confruntam cu situaţia ingrată de a avea un cablu de internet, la care priveam pofticioşi, fără a-l putea folosi. Asta pentru că, nu întotdeauna aveam laptop-ul la noi, fiindu-ne mai comod să ne folosim de smartphone sau de tablete. Şi cum wireless nu exista peste tot, trebuia să ne păstrăm ştirile în carneţele, sau să le transmitem prin viu grai, la telefon. Era frustrant…

Nano-router-ul Edimax a venit ca un balsam şi ca un burete care a şters toate neîmplinirile, oferindu-mi libertate deplină. Şi mi-a adus mai aproape şi colegii de breaslă, care şi-au dat seama cât de mult mă iubesc! 🙂 Mic, modern şi performant, BR-6258n dispune de port WAN şi port LAN, putând fi folosit ca router sau ca adaptator wireless. Adică, pe înţelesul tuturor, după ce introduc cablul de internet în jucărioara minune beneficiez, ca printr-o vrajă, de propria mea rețea wireless!
Pentru a mă bucura de un loc în top la transmisia celor mai bune şi mai proaspete ştiri, mă folosesc de Wi-Fi Protected Setup. Astfel, printr-o simplă apăsare de buton, am parte de o comunicaţie securizatăTransmisia de date wireless poate ajunge la 150Mbps şi măreşte de trei ori aria de acoperire, în comparaţie cu routerele 802.11g/b. Pentru colegii mei, în general partajez conexiunea. Aş putea să dau internet la peste 250 de utilizatori. Cu toate astea, n-am avut încă ocazia la o asemenea performanţă. O aştept, totuşi, pentru a proba şi această funcţie de excepţie a prietenului meu!

Eu sunt fericită şi împlinită. Inclusiv smartphone-ul şi tableta mea se simt mult mai bine în lupta pe care o dau, zi de zi, din suflet, ca să mă mulţumească! Edimax a făcut, din nou, o treabă de milioane!

[Postarea de faţă este a 21-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *