Competiţii

18. Platforma Llano – plata succesului

Am ajutat, necondiţionat, pe cineva din străinătate să realizeze o lucrare ştiinţifică de mare însemnătate pentru cariera sa. Am căutat bibliografie în română, i-am tradus, i-am făcut planşe în programe speciale, care mi-au tocit nervii şi răbdarea. Toată munca a fost realizată la vechiul meu desktop, piesă de muzeu pentru prietenul străin. De fiecare dată când venea la mine, se minuna de realizările obţinute cu un… lighean, cum îi zicea el. Era uimit de rezistenţa mea, în aceeaşi proporţie în care era dezamăgit de condiţiile în care îmi desfăşuram activitatea. Nu mai zic că, în momentele de respiro se umplea de nervi, pentru că nu putea vedea un film cum trebuie, nici nu putea juca un joc de mare clasă.
Eu, culmea, încercam să fac şi sporturi din acestea, extreme, şi reuşeam… credeam eu. Asta, până când am descoperit că totul era doar o mimare lentă şi necizelată a ceea ce înseamnă posibilitatea de a face un proiect uriaş, posibilitatea de a vedea un film ca într-o sală de cinema sau de a te implica într-un joc profi!

Pentru că nu am vrut să accept niciun ban pentru munca depusă, amicul meu mi-a făcut o surpriză. Mi-a oferit un laptop Toshiba Satellite L770D. Habar n-aveam ce înseamnă… Ca sa-l accept fără prea multe mofturi, mi-a spus că nu e mare lucru de capul calcului, că e doar cu un pas în faţa a ceea ce aveam eu, dar că e, oricum, un pas. Şi-a plecat, apoi, spre ţările calde, de unde venise.
Am rămas cu un laptop în braţe şi cu destul de multe curiozităţi. Trebuia să-mi cunosc noul partener de muncă şi de joacă. Am dat un search rapid şi nu-mi venea să cred! Intrasem în posesia unui laptop echipat cu noile procesoare AMD seria A! D’apoi… până şi eu ştiam că asta înseamnă extra-performanţă! Aveam parte de o platformă Llano!

Hmm… un ecran de 17.3 inch şi procesor dual-core AMD A4-3300M cu placă grafică AMD Radeon 6480G! Să fie de nasul meu??! Păi… de acum încolo va fi! De nasul, de mâinile şi de ochii mei, de simţurile mele cele mai ascunse şi de pasiuni nebănuite! Voi face, garantat, cele mai tari proiecte la serviciu, folosind cele mai noi şi mai obositoare (pentru alte calculatoare) programe! Voi avea cele mai bune machete la ziar şi cele mai complete prezentări pentru conferinţele la care voi participa! Voi uimi prin calitatea net superioară a materialelor video şi audio! Şi acasă îmi voi ferici prietenii, când îi voi invita la un film 3D ori la un joc de ultimă generaţie! Invitaţiile nu vor fi doar acasă, ci şi în parcuri sau la terase. Graţie platformei Llano, care are un consum redus de energie electrică, autonomia laptopului se va face simţită multe ore!
Cu soluţii grafice depăşind orice aşteptări, nimeni nu va putea rămâne vreodată dezamăgit! În condiţiile astea, îl aştept, din nou, pe prietenul meu din ţările calde! Lucrul în Corel şi în Photoshop va fi floare la ureche, filmele SF ni se vor părea că se întâmplă, în realitate, în camera noastră, iar jocurile de genul Call of Duty, Planet Hunters, FIFA 12, World of Warcraft ne vor declara, din start, învingători!
Până atunci, încep lucrul la o revistă online. Pentru că e visul meu de-o viaţă şi pentru că acum am cu ce!

[Postarea de faţă este a 18-a scriere din competiţia SuperBlog 2011.]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *